„Pajuokavus” – į areštinę

Šeštadienio vakarą Vilniaus tarptautiniame oro uoste lėktuvo, skrendančio reisu Vilnius-Dublinas, stiuardesė išgirdo, kad keleivis, kalbėdamas telefonu, pasakė, jog skris užminuotu lėktuvu. Stiuardesė apie tai pranešė oro uosto tarnyboms. Skrydis buvo atidėtas, lėktuvą ir minėto keleivio bagažą patikrino antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnai, pranešė Policijos departamentas. Lėktuvo skrydis dėl įvykdytos evakuacijos bei paieškos vėlavo keletą valandų.

Patikrinimo metu sprogmenų nerasta. Įtariamasis neblaivus 53 metų vyras atvesdintas į Vilniaus miesto transporto policijos komisariatą. Jam nustatytas 3,28 promilės girtumas. Po patikrinimo lėktuvas išskrido į Dubliną. Sulaikytasis vyriškis sekmadienį tebebuvo areštinėje. Pareigūnai laukė, kol vyras išsiblaivys, kad galėtų jį apklausti.

Oro uosto darbuotojai LŽ sakė, kad tokių melagingų pranešimų apie tariamai užminuotus lėktuvus pastaraisiais metais padaugėjo. Šiemet tai jau antras toks atvejis. Prieš gerą mėnesį panašus atvejis buvo taip pat į Dubliną turėjusiame išskristi lėktuve. Tuokart neblaivus pilietis tiesiog pareiškė stiuardesei, kad vežasi bombą. Keleiviai buvo nedelsiant evakuoti, lėktuvo salonas apieškotas. Paaiškėjus, kad pareiškimas melagingas, lėktuvas išskrido, tačiau porą valandų pavėlavęs. LŽ duomenimis, tąkart „pajuokavęs” neblaivus keleivis praėjus kelioms dienoms atsiprašė oro uosto administracijos.

Už tokį melagingą pranešimą gali būti skiriama net laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų. Tačiau teismai dažniausiai skiria baudas. Oro uostas bei aviakompanijos dėl tokių nevykusių keleivių juokų patiria nemenkus nuostolius. Beveik visais atvejais tokius „juokus” krečia neblaivūs keleiviai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.