Už J.Milių lažinamasi be azarto

„Eurovizijos” dainų konkursas šiemet Lietuvai neturėtų būti sėkmingas. Taip prognozuoja Lietuvos ir užsienio lažybų bendrovės. Kukliai mūsų baladę vertina ir profesionalūs muzikai.

Stato iš patriotiškumo

Šį vakarą Belgrade prasidėsiantis „Eurovizijos” dainų konkurso pirmasis pusfinalis į lažybų bendroves turėtų atvilioti nemažai muzikos gerbėjų.

Dar daugiau mūsų šalies lažybų bendrovės azartiškų žmonių tikisi sulaukti prieš antrąjį pusfinalį, ketvirtadienį, kai pasirodys Lietuvos atstovas Jeronimas Milius, atliksiantis lyrišką baladę „Nomads in the Night”.

Pastebėta, kad daugiausiai lažinamasi paskutinėmis dienomis iki spėjimų objektu tapusio įvykio.

Lažybų bendrovėje „Top Sport” buvo siūloma lažintis tik dėl to, kas laimės „Eurovizijos” konkurso finalą. Bendrovėse „Orakulas” bei „Omnibet” siūloma lažintis ne tik dėl to, kas laimės finalą, bet ir dėl to, kas iki jo iškops, o kas ne.

Tiek Lietuvos, tiek užsienio šalių lažybų bendrovėse J.Miliaus šansai laimėti finalą ar bent užkopti į pusfinalį vertinami kone kukliausiai. Todėl nepabūgę lažintis dėl lietuvio sėkmės konkurse jo laimėjimo atveju laimėtų daugiausiai pinigų – statytos sumos būtų dauginamos iš 100 ar 400.

Tačiau tokias dideles sumas atsiimtų vos vienas kitas lažybų mėgėjas. Pasak lažybų bendrovių atstovų, už J.Miliaus pergalę lažinasi vos vienas kitas lietuvis, ir tai daugiau iš patriotizmo.

Tokie pat dideli koeficientai, o tai reiškia – maži pergalės šansai, duodami ir Moldovos, Makedonijos, Juodkalnijos, Olandijos ar San Marino atstovams.

Atspėja teisingai

Pagal Lietuvos ir kitų šalių lažybų lenteles, didžiausias galimybes laimėti finalą turi Rusijos atstovas, kartą „Eurovizijos” konkurse jau dalyvavęs ir vos nelaimėjęs, Dima Bilanas, šiemet atliksiantis dainą „Believe”. Taip pat neblogai vertinami Armėnijos, Serbijos, Ukrainos šansai.

Bendrovės „Omnibet” vyriausiasis bukmekeris Mindaugas Kapačinskas pasakojo, kad dažniausiai lažybų bendrovės teisingai numato konkurso favoritus.

Tie, kuriems prognozuojamos aukščiausios vietos, paprastai ir būna įvertinami geriausiai. Pavyzdžiui, pernai laimėjusi Serbijos atstovė Marija Šerifovič lažybų bendrovių reitingų lentelėse buvo vertinama kaip viena iš trijų finalo favoritų. Užpernai pergalė teisingai buvo pranašaujama ir suomių grupei „Lordi”.

Daina – ne šlageris

Atsargiai J.Miliaus galimybes vertina ir profesionalūs muzikantai.

Grupės „Studija” vokalistas, dainininkas ir kompozitorius Steponas Januška pritarė, kad D.Bilanas yra vienas iš favoritų, kuris turėtų patekti bent į penketuką.

O J.Miliaus šansai laimėti, S.Januškos nuomone, yra menki.

„Iš to, ką mačiau, mūsų šalies atstovas atrodo kukliai. Žinoma, profesionalumo ar atlikimo prasme visko galima tikėtis. Daug kas priklausys nuo to, kaip jis susitvarkys su scenos jauduliu”, – vertino klaipėdietis.

Profesionalo nuomone, tai, kad J.Milius yra jaunas ir mažą koncertinę patirtį turintis atlikėjas, yra minusai.

Tačiau S.Januška pastebėjo, kad ne visada „Eurovizijos” konkurse atsižvelgiama į dainos ar atlikimo lygį. Vienokius ar kitokius balsavimo rezultatus esą neretai lemia ir kaimynų politika.

S.Januška teigė, kad Lietuvai šiemet būtų labai didelė sėkmė patekti bent į finalą, bet suabejojo, ar taip išties atsitiks, nes daina nepretenduoja į išskirtinį šlagerį.

Svarbiausia – įspūdis

Klaipėdietis dainininkas ir kompozitorius, grupės „Bavarija” narys Deivydas Zvonkus prisipažino šiemet dėl didelio užimtumo „Eurovizijos” konkursu nespėjęs pasidomėti. Jis susipažino tik su J.Miliaus daina, o kitų šalių atstovų pasirodymus pirmąkart pamatys konkurso metu.

D.Zvonkus mano, kad „Eurovizijos” žiūrovams bus svarbiausias įspūdis, kuris liks po visų pasirodymų – ar J.Milius nuskęs visame kontekste, ar ne.

„Tai yra būtent ta daina, kurios likimas priklausys nuo to, ką parodys kiti”, – įsitikinęs kompozitorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.