Rūkomieji mokyklose ir aukštos tvoros aplink jas – Vilniaus mero pasiūlymas

Sostinės meras Juozas Imbrasas siūlo mokyklų kaimynystės keliamas problemas spręsti rūkomaisiais ugdymo įstaigose ir aukštomis tvoromis.
„Gyventojai skundžiasi, kad moksleiviai per pertraukas būriuojasi aplink daugiabučius, rūko, teršia aplinką. Jei nėra kitų sprendimo būdų, tai galbūt teks įrengti mokyklose rūkomuosius ar aptverti mokyklas aukštomis tvoromis kaip, pavyzdžiui, yra Londone”, – pirmadienį surengtame koordinaciniame pasitarime pareiškė Vilniaus meras.

Kaip pranešė savivaldybė, pasitarime meras Kultūros ir ugdymo departamento direktorei Lijanai Kairienei nurodė įvertinti ir spręsti mokyklų kaimynystėje gyvenančių vilniečių problemas. Pagal šiuo metu galiojančius teisinius aktus mokyklos teritorijose draudžiama rūkyti ne tik moksleiviams, bet ir jų tėvams ir mokytojams. Anot specialistų, už mokyklų teritorijas yra atsakingi mokyklų vadovai, o greta esančias – seniūnai.

„Pakvieskite seniūnus, mokyklų vadovus, aplinkinių gyventojų atstovus ir išspręskite šią problemą”, – nurodė meras J.Imbrasas.

Šiuo metu savivaldybės specialistai pagal „Saugios mokyklos projektą” vykdo Vilniaus miesto mokyklų atranką ir sprendžia, kurios iš jų turėtų būti aptvertos pirmiausia. Lėšų mokyklų tvėrimui numatoma skirti antrajame šių metų pusmetyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.