Dalai Lama nepaisydamas Kinijos protestų susitiko su Vokietijos ministre

Dalai Lama pirmadienį susitiko su Vokietijos vystymo ministre Heidemarie Wieczorek-Zeul (Heidemari Večorek-Coil), nors dėl šio susitikimo Kinija pareiškė protestą.
H.Wieczorek-Zeul sakė, kad jiedu per susitikimą Berlyne, kuris truko daugiau kaip valandą, aptarė Tibeto ir jo ryšių su Kinija klausimus.

„Pabrėžiau, koks svarbus gali būti taikus dialogas su Kinija”, – sakė ji, pakartodama Berlyno reikalavimus surengti tiesiogines Tibeto atstovų ir Pekino derybas.

„Federalinės vyriausybės pozicija šiuo klausimu yra labai aiški ir aš ją čia pakartojau”, – sakė ji.

Kol kas tai aukščiausio lygio politinis susitikimas per dabartinę Dalai Lamos kelionę Vakaruose, kuri po kovo mėnesio neramumų Lhasoje turėtų išlaikyti į Tibetą nukreiptą dėmesį.

1989 metų Nobelio taikos premijos laureatas savo kelionę po penkias valstybes praėjusią savaitę pradėjo Frankfurte, griežtai kritikuodamas Kinijos veiksmus prieš tibetiečių protestuotojus.

Tibetiečių lyderiai sako, kad Kinijos reakcija pareikalavo daugiau kaip 200 žmonių gyvybių, o Pekinas pareiškė, kad tibetiečių „riaušininkai” ir „sukilėliai” nužudė 21 žmogų, ir dėl šio smurto apkaltino Dalai Lamą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.