Šeima žuvo grįždama iš žvejybos

Šeštadienio pavakare Garliavos apylinkėse (Kauno raj.), miško žvyrkelyje, vedančiame į Pajiesio kaimą ir sodus, žuvo metų dukrelę auginę sutuoktiniai Tomas ir Vaida Augulevičiai. Kartu su jais žuvo ir T.Augulevičiaus dėdė Antanas Pravackas.

Dėdės automobilį „Audi 100” vairavusiam T.Augulevičiui buvo 30 metų. Jo žmonai – 22. Dėdės, kuriam žūties valandą buvo 46 metai, adresu Kaune, Žemuosiuose Šančiuose, registruoti sutuoktiniai iš tikrųjų gyveno pas moters tėvus Pajiesio kaime. Pastarieji iki šios nelaimės turėjo tris dukras. Žuvusioji buvo jų jaunėlė.

Ketvirtasis šio nelaimėlių ekipažo narys – vairuotojo 49 metų motina Rima Augulevičienė – tą pavakarę pateko į Kauno medicinos universiteto klinikų reanimacijos specialistų globą. Šiai kaunietei nustatyti daugybiniai sužalojimai.

Skrydį nutraukė beržas

Ant automobilio užpakalinės sėdynės su marčia sėdėjusi R.Augulevičienė avarijos metu iškrito iš automobilio.

Kitus jos bendrakeleivius teko traukti ugniagesiams gelbėtojams. Sumaitoto metalo prispausti žmonės ištraukti tik sukarpius tai, kas liko iš automobilio.

Be medikų globoje esančios R.Augulevičienės, daugiau tiesioginių šios tragedijos liudytojų nėra. Netoliese gyvenantys žmonės girdėjo tik baisų trenksmą. Buvo maždaug 17 valanda. Atbėgusieji išvydo šiurpų vaizdą.

Teigiama, kad automobilis „Audi” stovėjo ant galinių ratų, atsirėmęs į drūtą pakelės beržą. Nuo jo maždaug 3 metrų aukštyje buvo nulupta žievė. Manoma, kad būtent į šią vietą trenkėsi nuokalnėje ir kelio vingyje nesuvaldytas automobilis. Nulėkusi nuo kelio mašina dar turėjo perskristi pakelės griovį ir, manoma, kliudžiusi kupstą, išlėkti į orą.

Kad nelaimė įvyko grįžtant iš žvejybos, liudijo įvykio vietoj išmėtytos meškerės.

Neabejojama, kad tragedijos priežastis – pernelyg didelis greitis. Manoma, kad lėkta ne mažiau kaip 100 kilometrų per valandą greičiu.

Švč. Marija nepadėjo
Automobilį vairavęs T.Augulevičius neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Kaimynų duomenimis, jį turėjo gauti po savaitės ar dviejų. Gali būti, kad tikrasis automobilio savininkas buvo išgėręs. Galbūt neblaivus buvo (tik mažiau) ir dėdę pavadavęs sūnėnas. Tačiau tai dar turi patvirtinti arba paneigti ekspertai.

Tragedijos sukrėsti Pajiesio gyventojai vakar LŽ pasakojo, kad velionės V.Augulevičienės tėvas taip pat buvo su jais žvejyboje. Tačiau tvenkinyje žuvys prastai kibo, todėl nuspręsta važiuoti prie Jiesios – už Švč. Marijos, žyminčios jos apsireiškimo vietą, statulos. Tačiau penktasis ekipažo narys pakeliui išlipo ir grįžo į namus.

Likusiųjų Švč. Marija nuo žūties neišgelbėjo. Vienintelė paguoda, kad sutuoktiniai nebuvo pasiėmę savo dukrelės. Našlaitė likusi mažylė buvo palikta Pajiesyje su senele.

Vakar rytą teigta, kad vienintelė gyva likusi šio mirtininkų ekipažo narė – kita mažylės senelė – jau atgavo sąmonę.

Tragiškos buvo ir Velykos

Panaši tragedija pakaunėje, taip pat nusinešusi trijų žmonių gyvybes, įvyko pačiose šiųmečių Velykų išvakarėse. Tada žuvo automobiliu „Volvo V40”, kurio greitis taip pat buvo „kosminis”, lėkę du svainiai ir vieno jų pusbrolis. Jauniausiajam iš jų buvo 25, vyriausiam – 32 metai. Be tėvo liko „Volvo” savininko pirmokas sūnus.

Ir tada automobilį vairavo ne jo savininkas. Pagal įvykio vietoj rastas alaus skardines ir tada daryta prielaida, jog greičiausiai vyrai buvo neblaivūs.

Ties įvažiavimu į Kauną nuo Garliavos pusės jų „Volvo”, sankryžos prieigose lenkdamas du ta pačia kryptimi dvejomis eismo juostomis tada važiavusius automobilius, išlėkė į priešingą pusę ir rėžėsi į priešais atskubantį maršrutinį mikroautobusą. Pastarasis užsidegė. Tą vakarą tai buvo paskutinis jo reisas. Mikroautobuse buvo trys keleiviai. Visi jie, kaip ir vairuotojas, patyrė įvairių traumų. Teigiama, kad vairuotojos gyvybę išsaugojo išsiskleidusi oro pagalvė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.