Sveikatos apsaugos ministrą klampina kraujo verslas

Daug triukšmo sukėlęs sprendimas Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą perduoti į privačias rankas sveikatos apsaugos ministrui gali kainuoti kėdę.
Balandžio pabaigoje išeidamas atostogų Rimvydas Turčinskas pasirašė įsakymą dėl viešosios įstaigos Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo veiklos nutraukimo ir perdavimo privačiai bendrovei. Tai sukėlė sąmyšį tarp uostamiesčio donorų.

Abejones sustiprina ir prieš porą metų įvykęs Šiaulių ligoninei priklausiusio kraujo centro reorganizavimas į mobilųjį padalinį, kai neva buvo atleista pusė darbuotojų. Panaši situacija esą dabar kartojasi uostamiestyje, rašo dienraštis „Kauno diena”.

Seimo Sveikatos komiteto pirmininkas Antanas Matulas stebėjosi mįslingu ministerijos sprendimu – įsakymas dėl Klaipėdos filialo veiklos perdavimo Kauno bendrovei Kraujo donorystės centrui nepasirodė nei ministerijos tinklalapyje, nei „Valstybės žiniose”.

A.Matulas kreipėsi į prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Viešųjų pirkimų tarnybą prašydamas išsiaiškinti padėtį. Parlamentaras įtaria, kad ministras, pasirašydamas tokį nurodymą, šiurkščiai pažeidė įstatymą.

„Toks įsakymas galėjo atsirasti tuo atveju, jei filialas būtų nevykdęs savo funkcijų, būtų laisvos patalpos. Neįsivaizduoju, kokiu pagrindu viešoji įstaiga perduota uždarajai bendrovei. Daugybė pažeidimų”, – vardijo Seimo narys.

Nacionalinis kraujo centras kreipėsi į teismą dėl Sveikatos apsaugos ministro įsakymo. Antradienį teismo sprendimu ministro įsakymas laikinai sustabdytas.

A.Matulas atsakymus į rūpimus klausimus tikėjosi išgirsti iš ministro lūpų, tačiau jam nepavyksta prisiskambinti. Pasak Seimo nario, ministerijos atstovai taip pat nenoriai komentuoja šį sprendimą.

„Grįžęs po atostogų ministras turės pasiaiškinti dėl savo veiksmų. Jei duomenys pasitvirtintų, ministrui gresia interpeliacija”, – prognozavo komiteto pirmininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.