Dalai Lama Vakaruose prieš olimpiadą akcentuos Tibeto klausimą

Dalai Lama trečiadienį išvyksta iš savo buveinės Indijoje į kelionę po Vakarų valstybės, kur prieš Pekino olimpiadą akcentuos Tibeto klausimą.
Tibeto dvasinis lyderis lankysis Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje, tačiau pirmiausia nuskris į Vokietiją, kur, praėjus dviem mėnesiams nuo kruvinų riaušių Tibeto sostinėje Lhasoje pradžios, kalbės žmogaus teisių klausimais.

Tačiau 1989 metų Nobelio taikos premijos laureatas per tą savaitę Vokietijoje nesusitiks su užsienio reikalų ministru Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu), o kanclerė Angela Merkel bus Lotynų Amerikoje, sakė Dalai Lamos atstovas Tenzinas Takla (Tendzinas Takla).

Po A.Merkel ir Dalai Lamos susitikimo per jo praėjusį apsilankymą Vokietijoje 2007 metų rugsėjį Pekino ir Berlyno santykiai atšalo.

Jo atstovas Europoje Tsetenas Chhoekyapas (Cetenas Čiokjapas) F.-W.Steinmeierio sprendimą nesusitikti su Dalai Lama pavadino liūdnu, bet T.Takla bandė sumenkinti tą pareiškimą.

Antroji iš penkių 72 metų lyderio aplankytų šalių bus Didžioji Britanija, kurios sostinėje Londone jis praleis devynias dienas ir, pasak T.Taklos, surengs politines derybas su ministru pirmininku Gordonu Brownu (Gordonu Braunu).

Birželio 1 dieną Dalai Lama grįš į Indiją ir po trumpos pertraukos išvyks į Australiją, Jungtines Valstijas ir Prancūziją. Savo kelionę jis baigs rugpjūčio 20-ąją – vos keturios dienos prieš olimpiados pabaigą.

G.Brownas sakė, kad jam nepatinka Pekino griežtos priemonės Tibete, kurios, pasak jo, užtemdė dialogą su Kinija žmogaus teisių klausimais.

Kinija kaltina Dalai Lamą kurstant neramumus ir taip siekiant sužlugdyti olimpiadą, bet Tibeto dvasinis lyderis, kuris į Indiją pabėgo po nesėkmingo 1959 metų tibetiečių sukilimo, tai griežtai neigia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.