Z.Vaigauskui bus siūloma toliau vadovauti VRK

Keturiolika metų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) vadovaujantis Zenonas Vaigauskas, atrodo, yra nepakeičiamas. Jam bus siūloma šias pareigas eiti dar vieną ketverių metų kadenciją.
Pasak dienraščio „Vilniaus diena”, gegužės pabaigoje ir birželio pradžioje VRK bus formuojama iš naujo. Įstatymas reikalauja, kad tai būtų daroma kiekvienąkart prieš Seimo rinkimus. Eiliniai parlamento rinkimai įvyks 2008 m. spalio 12 d.

Įstatymas numato, kad VRK turi būti iš naujo sudaryta iki Seimo rinkimų likus ne mažiau kaip 120 dienų. Kandidatus į komisijos narius parenka teisingumo ministras, Teisininkų draugija ir partijos, per pastaruosius Seimo rinkimus gavusios mandatų daugiamandatėje apygardoje.

Kandidatą į VRK vadovus turi teikti Seimo pirmininkas. Parlamento vadovas Česlovas Juršėnas neneigia, kad Z.Vaigauskui turėtų būti pasiūlyta eiti šias pareigas dar ketverius artimiausius metus. „Formuluotė „turėtų” šiuo atveju būtų teisinga”, – sakė Č.Juršėnas, nenorėjęs tiesiai prisipažinti ketinąs pateikti Z.Vaigauskui tokį siūlymą.

Šią savaitę Č.Juršėnas ketina susitikti su VRK pirmininku ir aptarti tolesnio darbo perspektyvas. Seimo pirmininkas patvirtino, kad toks susitikimas su Z.Vaigausku tikrai įvyks.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.