Moterys – sėkmingesnės lyderės beveik visose srityse, rodo australų tyrimas

Moterys yra sėkmingesnės lyderės negu vyrai visose valdymo srityse, išskyrus dvi, bet vyrai ima viršų, kai reikia sutelkti dėmesį į rezultatus, parodė tyrimas, surengtas Australijoje.
Apklausa, surengta Australijoje tarp 1 800 bendrovių abiejų lyčių vadovų ir vadybininkų, parodė, kad moterys yra labiau strateginio mąstymo nei vyrai, turi geresnių įgūdžių dirbti su žmonėmis, jos labiau pasiryžusios rizikuoti ir taiko naujoves.

Emocinio stabilumo srityje vyrai ir moterys parodė vienodus rezultatus.

Tačiau vyrai išeina į priekį, kai tenka duoti nurodymus ir kontroliuoti jų vykdymą, taip pat kai būtina sutelkti dėmesį į finansinius rodiklius.

Pagal tyrimo, kurį surengė konsultavimo bendrovė „Peter Berry Consultancy” laidai „Žingsniai į lyderystę”, rezultatus, moterys labiau linkusios panaudoti visas galimybes savo idėjoms įgyvendinti ir mesti iššūkį esamai padėčiai.

„Moterys ambicingos, pasitiki savimi, ryškios ir turi lakią vaizduotę. Jos pelno didelį pasitikėjimą, labiau konkurencingos, nebijo įgyvendinti savo svajonių ir tvirtai stovi ant kojų”, – sakė Gillian O’Mara (Džilian O’Mara), laidos „Žingsniai į lyderystę” (Steps Leadership) vyriausioji vadybininkė.

„Vyrai tiki, kad pinigai – tai vienintelis vertas dalykas. Jų svarbiausia motyvacija ir pirmenybės dažniausiai yra susijusios su pajamomis, biudžetu ir pelnu. Darbe ir namie jų veiklos stimulas – finansinės galimybės”, – sakė ji.

„Vyrai yra labiau susitelkę vykdyti užduotį ir siekia, kad darbas būtų padarytas, pernelyg nesijaudindami dėl tarpusavio santykių. Jie taip pat tvirčiau jaučiasi tarnybos hierarchijoje”, -pažymėjo vadybininkė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.