Amžinosios jaunystės receptas

Vis dėlto keistas tas gyvenimas!.. Dar atsimenate, kaip su mama ginčijotės, ar sulaukusi septyniolikis turite teisę su savo draugu vaikštinėti iki dvyliktos, o ji niekaip nesileido įkalbama. Dabar jau jūsų dukra bando išsiderėti papildomą pasimatymo su žaliu studentėliu valandą. O veidrodis jums sako, kad senstelėjote… Stop – tiesiog dar truputėlį subrendote. Ir taškas.

AR YRA GYVENIMAS PO 30-IES?

Moterų, kurios, peržengusios 24–25 metų ribą, visus kitus gimtadienius sutiktų krykšdamos iš džiaugsmo, kad dar meteliai prisidėjo, paprasčiausiai nėra. Ievos dukros draugiškai bijo amžiaus – tai mes drįstame teigti autoritetingai. Ir dėl tos pačios priežasties siūlome šį teiginį vertinti kaip faktą. Beje, ne amžiui bėgant atsirandančios ligos mus gąsdina, o vienatvės vaiduoklis ir slegianti mintis, kad nieko iš kojų verčiančio ar fejeriško gyvenime jau nebebus, visa, kas buvo skaniausia, suvalgyta dar iki trisdešimtmečio jubiliejaus. O jei jūs net kankinama tvirtai laikysitės aksiomos, kad metai atseit suteikia tik nusivylimą ir ligas, toliau skaityti nerekomenduojame. Bet jei esate įsitikinusi, jog laiką įmanoma pasukti atgal, galima pabandyti kartu paieškoti amžinosios jaunystės receptų.

MAN NUOBODU GYVENTI…

Kai kurie psichologai mano, kad sąvoka senatvė nepriimtina žmogaus sielai (su tuo sutinkame ir laikome juos tikrais specialistais). Jų nuomone, siela negali pasenti, nebent tik pradeda nuobodžiauti. Tas reiškinys gana paplitęs ir vadinamas prarasto domėjimosi gyvenimu sindromu. Kai tik tas klastingas žvėris užpuola, būtinai apima noras rengtis niūrių spalvų drabužiais ir išsijuosus keikti jaunimą, kad ir juokiasi per garsiai, ir muzikos kvailos klausosi.

Minėtasis sindromas turi vieną atstumiantį bruožą – gali ateiti kada panorėjęs, net jei jums vos per dvidešimt. Bet baisiausia, kad auka pati nepastebi, kada virsta amžinai viskuo nepatenkinta ir gerais dešimčia metų vyresne atrodančia niurzga. Kad patikrintumėte, ar tas sindromas neapsėdo ir jūsų, susikaupkite ir nuoširdžiai atsakykite į mažojo testo klausimus. Vienintelė sąlyga – už kiekvieną teigiamą atsakymą pridėti po metus prie tikrojo savo amžiaus.

Taigi…

…jūs manote, kad niekada nebaigtumėte nei vairavimo, nei užsienio kalbos ar kompiuterinio raštingumo kursų;

…neatsimenate, kada paskutinį kartą atsidavėte aistringai meilei nesirinkdama vietos, o jei vyras (arba pasitikėjimą pelnęs kavalierius) pasiūlo užsiimti tuo kur nors dar, išskyrus lovą, sunerimstate, kad jam neigiamą įtaką daro pernelyg didelis domėjimasis menkaverte kino produkcija;

…jums patinka klusnūs vaikai, o neklusnūs erzina kaip ir jų tėvai;

…jus erzina besmegeniai fotomodeliai, žaismingai nusiteikę kolegos ir jauni (ne vyresni kaip trisdešimties) viršininkai;

…vyrai su jumis susipažįsta vien turėdami tikslą įvelti į finansines machinacijas – bent jau jūs taip manote;

…sakydamos, kad geros figūros niekas negadina, o blogos ir gailėtis nėra ko, susikemšate burnon dešimtą šokoladinį saldainį;

…jūs įsitikinusi, kad švaistyti pinigus iš koto verčiančioms basutėms, nors ir parduodamoms su didžiule nuolaida, kai namuose genda šaldytuvas, yra didžiausia kvailystė;

…jūs visada laiku apmokate telefono ir komunalinių paslaugų sąskaitas, paskolos įmokas;

…manote, kad stringai – tai vulgaru, lygiai kaip juodas arba mėlynas nagų lakas;

…vyras dažnai užmiega įsižeidęs, kad jums ir vėl „skauda galvą”;

…jums nepatinka Andželina Džoli, Skarletė Johanon ir Zvonkė – teisę egzistuoti turi tik Monika Beluči, ir tai tik todėl, kad kadaise prisipažino dėvinti suveržiantį korsetą;

…jūs aptarinėjate Madonos bei Gajaus Ričio, Eštono Kačerio ir Demi Mūr santuokas – apkritai visas sąjungas, kuriose vyras įtartinai jaunesnis už žmoną;

…autobuse jums užleidžia vietą atsisėsti, o jūs nė neįsižeidžiate.

ŠIMTAS ŽINGSNIŲ ATGAL…

Na ir kokie testo rezultatai? Ne, garsiai jų skelbti nereikia, bet jei perskaitėte, paskaičiavote ir apsiašarojote, be to, kilo noras pradėti atgalinę atskaitą, metas veikti. Tai įmanoma pasitelkus nuostabų priešingą gyvenimo nemeilei sindromą. Tereikia pakeisti pasaulėžiūrą ir gyventi savo malonumui, tad siūlome įsikalti kelias paprastas taisykles.

Būčiau filosofė…

Kaip žinoma, būtis lemia sąmonę. O būtį, kad ir ką sakytumėte, formuoja darbas. Būtent darbe mes susirandame draugų ir priešų, būtent ten mes reiškiame simpatijas, o namuose tik pavalgome, nusiprausiame ir pamiegame. Vadinasi, darbas turi būti ne tik mėgstamas, bet ir jauninamasis, juo labiau kad, sociologų nuomone, tokių profesijų yra. tarp atjauninamąjį efektą turinčių profesijų – dirigento, filosofo, dailininko ir šventiko. Taigi gal verta perkalti kardą į arklą – bent jau pakeisti jį dailininko teptuku?

Turiu mintį ir ją mintysiu…

Dar vienas būdas apgauti laiką – turėti savo požiūrį į gyvenimą. Psichologų nuomone, tokie žmonės rečiau pasiduoda depresijai ir blogai nuotaikai, vadinasi, nepraranda gyvenimo džiaugsmo.

Na, jūs man pašokinėsite

Reikia turėti ne tik savo nuomonę, bet ir ginti ją, tegul net audringai reiškiant emocijas. Juk tas, kuris nuolat tramdo įtūžį, kai norisi rėkti ir daužytis, labiau pasiduoda įvairiausioms ligoms, net onkologinėms. Ir kam reikalingas korektiškumas? Tik jau ne jums, jaunai ir drąsiai…

Smegenų šturmas

Dar viena jauninamoji gudrybė – reguliari smegenų treniruotė. Čia geros visos priemonės – kryžiažodžių sprendimas, dalyvavimas intelektualiose viktorinose (tegul ir prie televizoriaus ekrano), užsienio kalbos mokymasis, įvairiausių tobulinimosi kursų lankymas. Kam to reikia? Kad neprarastumėte susidomėjimo gyvenimu ir neleistumėte smegenims apsitraukti voratinkliais. Ir kad priverstumėte laiką jei ne pasukti atgal, tai bent jau sustoti.

IŠ IŠORĖS IR IŠ VIDAUS

Kadangi žaidimo pavadinimu „Gyvenimas” taisyklės reikalauja, kad būtume gražios ne tik siela, bet ir kūnu, pateikiame kelis universalius receptus, kad forma niekuo nenusileistų turiniui.

Valgyti ne iki soties, miegoti neprabundant. Jei norite tapti liauna kaip nendrė, pratinkitės gyventi pusbadžiu. Vietoj įprastų dviejų tūkstančių kilokalorijų kasdien tenkinkitės pusantro tūkstančio – taip suteiksite organizmui progą išsikrauti ir pagreitinsite apykaitos procesą. O tai ne kas kita kaip jauninimasis. Užtat miegoti galima į valias – dėl to, kad veido spalva būtų sveika, skruostai rausvi, o po akimis nekabėtų maišeliai. Morfėjaus glėbys saldžiausias, kai miegamajame ne per šilta, maždaug 17-18 laipsnių.

NATŪRALUMAS IR BLAIVUS PROTAS

Bėgant metams lemtingosios Karmen įvaizdį reikia padėti į archyvą. Anglies juodumo plaukai ir purpurinės lūpos sendina. Todėl rekomenduojama rinktis šviesiai rudą plaukų spalvą (radikalus šviesinimas irgi atmetamas), makiažą daryti tokį, tarsi jo nebūtų, nors jis yra. Ir iš garderobo išmesti visus senatvinių spalvų bei kirpimo drabužius. Sakote, gaila? Liaukitės – su daiktais reikia išsiskirti lengvai. Tokia jaunystės taisyklė.

NEPAMIRŠTI ĮSIMYLĖTI

Kad moterį meilė puošia, įrodinėti nereikia. Taigi primygtinai patariame įsimylėti – gydytojai tvirtina, kad meilė ir švelnumas – geriausios priemonės nuo senėjimo. Euforijos būsenos kūnas gamina hormoną endorfiną, o jis kovoje su senėjimu – sunkioji artilerija, nes stiprina imunitetą, gerina nuotaiką. Apskritai kai moteris įsimylėjusi, jos akys švyti, veidą nušviečia šypsena, eisena tampa panaši į skrydį. Kažkur dingsta mažiausiai dešimt metų.

ATGAL Į ATEITĮ

(Skaityti gerokai padirbėjus su savimi.)

Na kaip? Patikrinsime kovos su amžiumi kampanijos rezultatus? Jei daugelį pateikiamų frazių galėsite pritaikyti sau, – sveikiname, prarasto gyvenimo džiaugsmo sindromas sėkmingai apeitas.

Taigi…

…jūsų supermadinga dukra dažnai pasiskolina drabužių iš jūsų spintos;

…jūs kartais skiriate pasimatymus savo vyrui;

…kai solidžios tetulės imasi viešai smerkti jaunimą, prisijungiate prie opozicijos, – palaikote jaunimo pusę ir turite kuo atsikirsti toms dinozaurų patelėms;

…jūs galite ilgai matuotis drabužį, kuris jums aiškiai ne pagal kišenę;

…kad nuo juoko atsiranda raukšlelių apie akis, prisimenate, bet visą laiką per vėlai;

…eilinį kartą patikėjusios reklama leidžiatės pirkti stebuklingo veido kremo;

…tikite, kad kol pasensite, bus išrastas jaunystės eliksyras;

…galite iki paryčių nemiegoti pažiūrėjusios gerą filmą ar perskaičiusios puikią knygą, o jau dėl mylimo vyro – juo labiau;

…nesiekiate tapti kino žvaigžde, bet ir neatmetate tokios galimybės;

…į dukros prašymą leisti jai ilgiau pasivaikščioti su vaikinu atsakote teigiamai – puikiai ją suprantate.

O pabaigai – viena pamokoma istorija.

Vyras rengdamasis pirkti dovaną septyniolikmetei dukrai visiškai sutrikęs klausia žmonos, ko gi ji norėtų, jei jai būtų septyniolika. „Daugiau nieko!!!” – atšauna šioji.

Bet kam trokšti to, ką ir taip jau turite – amžinus nuostabius septyniolika. Nesvarbu, kad tik sieloje. Argi ne tai svarbiausia?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Amžinosios jaunystės receptas"

  1. Edvardas

    Pakeiskyte tai, ką sako jūsų svarstyklės!
    Dėmesio,pyragaičių mėgėjai! Esu atradęs visiškai naturalų preparatą CARD BLOCKER, kuris skaido angliavandenių perteklių,ir nesikaupia nereikalingi kilogramai, ir taip reguliuojamas kūno svoris. SUPER!
    Papildoma informacija tel. 8 658 18903

  2. Vida

    O Ka Patartumete Neigaliems Zmonems, Juk Jie Taip Pat Nori Buti Lai-
    mingi?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.