Austrijos miestas surengė jausmingą ceremoniją kraujomaišos auka tapusiai moteriai ir jos vaikams

Šimtai austrų antradienį surengė jausmingą ceremoniją moteriai, kurią jos tėvas 24 metus kalino rūsyje, ir septyniems jos vaikams, kuriuos ji nuo jo pagimdė toje nelaisvėje.
Ceremoniją Amšteteno miestelyje Austrijos vakaruose, kurios metu buvo uždegtos žvakutės, norėdami pademonstruoti savo solidarumą ir pasipiktinimą organizavo vietos vienuolyno mokyklos vaikų tėvai.

Žmonės lyjant lietui pagrindinėje aikštėje dėjo žvakutes, o pats miestelis, kuriame gyvena 23 tūkst. žmonių, stengėsi nusikratyti tos reputacijos, kurią jam užtraukė 73 metų Josefas Fritzlis (Jozefas Friclis), požeminiame kalėjime kalinęs ir seksualiai išnaudojęs savo dukrą.

„Norime parodyti, kad Amštetenas nėra miestelis nusikaltėliams. Bet daugiausia tai (darome), kad pademonstruotume solidarumą ir padėtume aukoms”, – Austrijos naujienų agentūrai APA sakė meras Herbertas Katzengruberis (Herbertas Kacengruberis).

Ceremonija turėjo pabrėžti miestelio šoką ir pasiųsti vilties ženklą, pridūrė H.Katzengruberis.

Gyventojai ne kartą tvirtino, jog nieko bloga nepastebėjo iki pat sekmadienio, kai ta siaubinga istorija buvo paviešinta.

Visų teigimu, J.Fritzlis ramiai gyveno su 69 metų žmona Rosemarie (Rozmari) ir trimis savo „vaikaičiais”.

Kaimynai sakė, jog niekada nematė jokių požymių, kad požemyje kažkas kenčia tokias kančias.

Prie 40-uoju numeriu pažymėto namo Ybštrasės gatvėje stengiasi pakliūti maždaug 200 žurnalistų, kurie čia suvažiavo iš viso pasaulio. Eismui uždarytoje gatvėje rikiuojasi maždaug 20 televizijos sunkvežimių, o reporteriai ir operatoriai nuolat stebi „siaubo namą”.

Skandalo centre – požeminis bunkeris, kuriam, kaip ir daugeliui kitų, šaltojo karo metais leidimą išdavė vietos valdžia. Tačiau tik iš kelių policijos nuotraukų galima spėti, kokiomis sąlygomis beveik ketvirtį amžiaus teko gyventi Elisabeth Fritzl (Elizabet Fricl) ir visą gyvenimą – trims jos vaikams, kurie niekada nematė dienos šviesos ir išorinio pasaulio.

Psichologas, patarinėjantis aukomis besirūpinantiems pareigūnams, sakė, kad jauniausias, penkerių metų vaikas prisitaiko greičiau nei kiti ir džiūgavo vežamas automobiliu.

Dar tris vaikus J.Fritzlis ir jo žmona įsivaikino ir augino viršuje, name. J.Fritzlis pasakė, kad juos prie namų slenksčio drauge su laiškais paliko esą pradingusi duktė Elisabeth.

Septintas vaikas mirė netrukus po gimimo ir J.Fritzlis policijai sakė, kad jo kūnelį sudegino. Šis prisipažinimas gali paveikti teismo proceso eigą, nes kaltintojai svarsto kaltinimus dėl žmogžudystės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.