P.Scholeso įvartis siunčia „Man Utd” į Čempionų lygos finalą

Vienas. Tiek įvarčių buvo pelnyta per 180 žaidimo minučių arba du didžiulio susidomėjimo sulaukusius UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačus tarp „Man Utd” ir „Barcelona” klubų, tačiau vienintelio tikslaus P.Scholeso smūgio pakako, jog Anglijos čempionai galėtų su šypsenomis veide užsisakinėti bilietus į Maskvą, kur gegužės 21 dieną ir vyks turnyro finalas.

Jau aišku, kad dėl pajėgiausios senojo žemyno ekipos vardo tuomet kovos du Didžiosios Britanijos klubai, mat kitame pusfinalyje trečiadienį susikaus Londono „Chelsea” ir „Liverpool”.

„Man Utd” 1 – 0 „Barcelona”

(pirmosios rungtynės 0-0, bendras rezultatas 1-0)

14′ [1 – 0] Paul Scholes

„Man Utd”: E.van der Sar; P.Evra (90′ M.Silvestre), O.Hargreaves, R.Ferdinand, W.Brown; C.Ronaldo, J.S.Park, M.Carrick, Nani (77′ R.Giggs), P.Scholes (77′ D.Fletcher); C.Tevez

„Barcelona”: V.Valdes; G.Milito, C.Puyol, E.Abidal, G.Zambrotta; Xavi, Y.Toure (88′ E.Gudjohnsen), Deco; A.Iniesta (61′ T.Henry), L.Messi; S.Eto’o (72′ B.Krkic)

Dvikovos pradžioje iniciatyvą perėmė svečiai, kurių puolimui dirigavo jaunasis Lionelis Messi. Nors „Man Utd” turėjo verstis be traumą patyrusio neabejotinai pagrindinės sudėties gynėjo Nemanja Vidičiaus, didesnių ‘gaisrų’ prie šeimininkų vartų nekilo.

Šeimininkus slegiantį spaudimą apmalšino ir beįsibegėjančius varžovus pristabdė veteranas P.Scholesas, 14 minutę išvedęs savo komandą į priekį. Gynėjas Gianluca Zambrotta suklydo ir išmušdamas kamuolį atidavė jį karjerą rinktinėje baigusiam anglui, kuris galingu smūgiu iš 25 metrų nepaliko nei menkiausios vilties vartininkui V.Valdesui.

Beje, verta pažymėti, jog po rungtynių duodamas interviu vyriausiasis „Man Utd” treneris Seras Aleksas Fergusonas prižadėjo didvyriui vietą startinėje sudėtyje finalo mače.

Katalonai į tai atsakė ir toliau itin pastebimo L.Messi reidu ir bandymu, kurį atrėmė E.van der Saras.

Tiesa, įsiveržę į priekį ‘raudonieji velniai’ ėmė kiek dominuoti bent pagal progas ir galėjo dukart padvigubinti skirtumą, tačiau iš pradžių Ji Sung Parkas iš 15 metrų mušė greta vartų virpsto, o prieš pat pertrauką tikslumo smūgiuojant galva pritrūko ir jaunajam Nani.

Priešingoje aikštės pusėje pastebimesni buvo tik du Deco šūviai iš toli – iš pradžių portugalas mušė per aukštai, kiek vėliau – šalia vartų.

Antrajame kėlinyje „Barcelona”, kaip, beje, ir visų rungtynių metu, toliau kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį, bet to paversti progomis ar juo labiau įvarčiais katalonams nesisekė.

Priešingai – V.Valdesui vėl teko įsijungti į žaidimą ir atmušti nevisai vykusį C.Tevezo smūgį.

61 minutę svečių gretose atakuojantį saugą Andresą Iniestą pakeitė buvęs Londono „Arsenal” atakų lyderis Thierry Henry, bet disciplinuota „Man Utd” gynyba ir toliau Franko Rijkaardo auklėtiniams buvo lyg mūrinė siena, kurios nei apeisi, nei nugriausi.

Per visą antrąją dalį rimčiau Anglijos komandoms vartams sugebėjo pagrasinti tik tas pats T.Henry, bet smūgiuodamas galva šis pataikė tiesiai į vartininką.

„Barcelona” futbolininkai dėjo visas pastangas stengėsi, pasiaukojamai dirbo aikštėje, atliko kone dvigubai daugiau perdavimų nei varžovai, bet puolime nieko sukurti nesugebėjo – Rio Ferdinando ir Weso Browno surikiuota gynyba ramiai atsilaikė, o po finalinio teisėjo švilpuko prapliupo istorinę švęsti.

Paskutinį kartą finale „Man Utd” žaidė dar 1999 metais, kuomet po dramatiškos kovos 2-1 nugalėjo Miuncheno „Bayern”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.