Ilgąjį savaitgalį policija nesnaus

Viešajai tvarkai per ilgąjį savaitgalį užtikrinti, Lietuvos policija telkia sustiprintas pajėgas viešajai tvarkai užtikrinti ir nusikaltimams užkardyti.
Vidaus reikalų ministerijos ir policijos vadovybė viešai pripažįsta, kad artėjantis ilgiausias šių metų savaitgalis, kai žmonės aktyviai leis laisvalaikį, jai kelia nerimą.

Vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila ilguosius savaitgalius yra įvardijęs papildoma grėsme viešajam saugumui.

Per nedarbo dienas, kurių netrūksta pastaraisiais metais, policijos registruojamų nusikaltimų ir nelaimingų atsitikimų suvestinės pailgėja.

Gegužės 1-5 dienomis policijos pareigūnai ypatingą dėmesį numato skirti masinių susibūrimų (parkams, skverams, paplūdimiams) ir pasilinksminimo vietoms (diskotekoms, koncertams ir pan.), kuriose gali būti girtaujama (svaiginamasi), taip pat kitoms kriminogeninėms miestų bei gyvenviečių vietoms, trečiadienį pranešė Policijos departamentas.

Pareigūnai atkreipiame visuomenės dėmesį, kad nebus toleruojamas alkoholinių gėrimų vartojimas ir neblaivių asmenų netinkamas elgesys viešose vietose. Suaugusieji, prekybos įmonių darbuotojai neturėtų būti abejingi nepilnamečiams: nepirkti ir neparduoti jiems alkoholio ar tabako gaminių.

Daug dėmesio šiomis dienomis bus skirtas ir eismo saugumui užtikrinti. Krašto ir rajoniniuose keliuose, kaimo vietovėse, miesteliuose bus organizuojami trumpalaikiai reidai, kurių metu bus tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas (apsvaigimas nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų). Principingai ir griežtai bus reaguojama į motociklų ir mopedų vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, chuliganišką jų elgesį kelyje.

Vairuotojams patariama planuoti savo keliones iš anksto, nes magistraliniuose ir kituose keliuose dėl padidėjusių eismo srautų ir vykdomų kelio darbų gali susidaryti transporto priemonių spūstys.

Policijos pareigūnai, esant būtinumui reguliuos eismą ir imsis priemonių normaliam eismui atkurti.

Šiomis švenčių dienomis policijos pareigūnai yra numatę dirbti visomis pajėgomis: patruliuos ne tik patruliniais automobiliais, bet ir pėsčiomis, Vilniuje bus maksimaliai panaudos raitosios policijos ir patrulių kinologų pajėgos bus naudojamos visoje šalyje.

Į pagalbą bus pasitelkti ir policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos, kitų visuomeninių organizacijų nariai.

Per iki tol buvusį Velykinį savaitgalį Lietuvoje buvo užfiksuoti 856 viešosios tvarkos pažeidimai: daugiausia – alkoholio vartojimas viešoje vietoje, muštynės, konfliktai butuose, įvairūs chuliganizmai. Į ligonines buvo atvežta ir alkoholiu apsinuodijusių žmonių, kurie vėliau mirė.

Su sekmadieniais sutampančias šventines dienas perkeliant į darbo dienas, per metus susidaro 8 ilgieji savaitgaliai: kovo 11-ąją, per Velykas, minint gegužės 1-ąją ir Motinos dieną, švenčiant Jonines, Valstybės dieną, Žolinę, taip pat lapkričio 1-ąją ir per Kalėdas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.