Mokinių filmas pradeda kelionę po Lietuvą

Projekte „Mokykla be uniformos” dalyvavusių mokinių trumpametražiai filmai netrukus atkeliaus į platųjį ekraną. Jungtinis filmas nuo gegužės 9 d. bus rodomas 22 Lietuvos kino teatruose.

Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuoto ir režisieriaus Arūno Matelio globojamo projekto organizatoriai sulaukė apie 40 mokinių sukurtų filmų. Juose pasakojama apie tai, kas šiandien vyksta mokykloje: kokie yra mokinių tarpusavio santykiai, santykiai su mokytojais, kokios problemos kamuoja mokinius.

Paskui į darbą kibo kino režisierė Giedrė Beinoriūtė ir jos kūrybinė grupė. Iš dešimties atrinktų geriausių filmų buvo sukurtas vienas.

„Drąsiai galiu pasakyti, kad atėjo laikas Holivudui pajusti drebulį, nes iššūkį jam meta ir į didžiuosius ekranus išeina labai talentinga Lietuvos moksleivių karta, kuri sugebėjo sukurti puikius, netikėtus ir žiūrovų dėmesio vertus filmus. Vertus, kad pajustume šios kartos talento jėgą ir kad pamatytume, ko nematėme anksčiau – gyvenimą mokykloje jų pačių akimis, jų svajones, juokus, skaudulius ir džiaugsmus. Tai, kas įvyko per šį darbo pusmetį, unikalu net Europai – gimė 40 išskirtinių kino istorijų, deja, tik 10 – kaip jungtinis filmas – pasieks kino teatrus”, – kalbėjo A.Matelis.

„Kurdami jungtinį filmą norėjome kuo mažiau kištis į pačių autorių kūrinius. Mokinių sukurtuose filmuose nagrinėjamos gana skirtingos temos: patyčių, emigracijos, pavydo, noro išsiskirti ir būti pastebėtam, negalią turinčių moksleivių integracija”, – pasakojo režisierė G.Beinoriūtė.

Prie baigiamojo projekto filmo su ja dirbo operatorius Vaidotas Digimas, animacinius elementus kūrė Gabrielė Baltrušaitytė, muziką – kompozitorė Indrė Stakvilė.

Projektas „Mokykla be uniformos” vyko keliais etapais. Iš pradžių moksleiviai organizatoriams turėjo siųsti savo filmų idėjas. Tuo pačiu metu dvi kūrybinės komandos (režisieriai ir operatoriai) aplankė 50 Lietuvos mokyklų.

Čia moksleiviams plačiau papasakojo apie projektą, patarė, kaip sėkmingai sudalyvauti filmo idėjos konkurse, kaip sukurti savo filmą.

Filmo idėjos konkurso laimėtojai dalyvavo kūrybinėje stovykloje. Ten vyko paskaitos ir praktiniai užsiėmimai, kaip kurti filmą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.