Pinigų skandale – čempionas

Finansinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai sulaikė žinomą sportininką ir vienos laivus remontuojančios bendrovės vadovus, įtarę juos pasisavinus per 300 tūkstančių litų.

Tikrino sąskaitas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Klaipėdos apygardos prokurorais nusikaltimo metu sulaikė sporto klubo „City Gym” prezidentą Ramūną Sendrių.

Taip pat ir uostamiestyje registruotos laivų remonto darbus vykdančios bendrovės direktorių R.V. bei komercijos direktorių V.G.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas remiantis informacija, gauta analizuojant ir vykdant pinigų plovimo prevencijos priemones. Pareigūnai teigė, kad stebint vieno iš įtariamųjų pinigines operacijas, buvo surinkta pakankamai dokumentų, patvirtinančių informaciją apie grupės asmenų nusikalstamą veiklą.

Manipuliavo parama

Kaip pranešė FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė, tyrimo duomenys rodo, kad bendrovės vadovai, veikdami kartu su R.Sendriumi, į sporto klubo sąskaitą banke nuo 2007 metų balandžio per metus pervedė daugiau nei 300 tūkstančių litų paramą.

Pasak pareigūnų, pinigus „City Gym” sporto klubo prezidentas iškart su čekių knygele išimdavo grynaisiais ir, neišrašydamas jokių buhalterinės apskaitos dokumentų, grąžindavo juos paramą pervedusios bendrovės komercijos direktoriui, o pastarasis perduodavo bendrovės direktoriui.

Taip bendrovės vadovai neva pasisavino didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 300 tūkstančių litų bendrovės piniginių lėšų, o laivų remonto bendrovė, pasinaudodama Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo teikiamomis lengvatomis, siekė išvengti pelno mokesčio mokėjimo į valstybės biudžetą.

Dėl šių faktų FNTT Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai toliau tęsia pradėtą ikiteisminį tyrimą.

Klaipėdos apygardos prokuroro nutarimu, įtariamiesiems taikomos trys kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Žada įrodyti nekaltumą

Komentuodamas įtarimus, bendrovės direktorius R.V. „Klaipėdai” patvirtino turėjęs nemalonumų su FNTT, tačiau tikino dokumentais įrodysiąs savo nekaltumą. Verslininkas sakė esąs labai įžeistas tokių įtarimų bei pareigūnų veiksmų. Jis pasakojo pats nepažįstąs R.Sendriaus, tačiau žino, jog bendrovės komercijos direktorius su juo yra drauge sportavęs.

R.Sendrius 2004 metais tapo mėgėjų Pasaulio fitneso čempionu, o profesionalų Pasaulio čempionate užėmė 4 vietą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.