Vilniuje ketvirtą kartą vyks „Vyno dienos”

Vilniuje gegužės 16-17 dienomis jau ketvirtą kartą vyks „Vyno dienos”. Manoma, kad didžiausioje Baltijos šalyse vyno parodoje bus išragauta daugiau nei 1000 vyno rūšių.

Vynų paroda vyks Šiuolaikinio meno centre, kur geriausius savo vynus pristatys net 90 proc. Lietuvos rinkos pardavėjų. Šiemet parodoje per dvidešimt dalyvių pristatys geriausio vyno rūšis iš Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Austrijos, PAR, Argentinos ir kitų šalių, taip pat atskiroje salėje bus demonstruojami vyno aksesuarai ir vartojimo įranga, vyks pažintiniai seminarai bei speciali programa profesionalams.

Parodoje tikimasi sulaukti per 4 tūkst. lankytojų, o pirmaisiais parodos metais, kurioje dalyvavo 5 dalyviai, jų sulaukta per 1 tūkst.

Anot „Vyno dienų” projekto vadovo Armino Darasevičiaus, augantis susidomėjimas paroda byloja, jog rinkos dalyviai ir vartotojai laukia naujovių, todėl parodoje bus siekiama ne tik pristatyti geriausius pasaulio vynus, bet ir atskleisti vyno kultūros naujienas.

Speciali programa bus skirta ir profesionalams. Jiems mokymus surengs kanadietis Džonas Sabo (John Szabo) – vienas iš 160 pasaulyje vyno žinovų, turinčių someljė magistro laipsnį.

Per parodos atidarymą bus paskelbti šių metų vyno čempionate bronzos, sidabro ir aukso medalius pelnę Lietuvos importuotojų vynai bei „Grand Prix” laimėtojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.