Pitonės išdaigos

Syktyvkaro jaunųjų gamtininkų stoties zoologijos sode pitono patelė netikėtai padėjo krūvelę kiaušinių, visus gerokai suglumindama. „Keisčiausia, kad ji apsiėjo be susiporavimo su patinu”, – sakė zoologijos sodo zootechnikas Aleksandras Silajevas.

Dvejus metus iš eilės patelė jau yra susilaukusi palikuonių, tad šiemet jai buvo suteiktos tam tikros atostogos. „Mes specialiai neprileidome prie jos patino, kad ši galėtų pailsėti, priaugti svorio, sukaupti jėgų ateinantiems metams, o ji štai ką iškrėtė!” – stebėjosi specialistas.

Patelė padėjo 50 kiaušinių, ir vienas jų buvo su embrionu, tačiau kiaušinis buvo pažeistas ir jauniklis žuvo.

Tokie atsitikimai labai reti, pasak A.Silajevo, o Komijoje – apskritai pirmas. „Žinoma, ji patyrė savotišką stresą, nes gimdymas – sunkus ir daug jėgų reikalaujantis procesas. Mes irgi sukrėsti, nes visos mūsų pastangos atšerti patelę nuėjo vėjais”, – pridūrė zootechnikas.

Pitonai (lot. Pythoninae) – smauglių pošeimis, kartais išskiriamas į atskirą Pythonidae šeimą. Paplitę Rytų ir iš dalies Vakarų (Centrinė Amerika) pusrutuliuose, pitonai užauga nuo 0,5 iki 10 m ilgio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.