Prokurorui J. Lauciui žemės sklypas skirtas teisėtai

Klaipėdos apygardos administracinis teismas nustatė, kad Vyčio Kryžiaus ordinu apdovanotam generalinės prokuratūros prokurorui Justui Lauciui žemės sklypas uostamiestyje skirtas teisėtai, praneša Lietuvos radijas.
Generalinė prokuratūra teismo prašė panaikinti tuometinės Klaipėdos apskrities viršininkės įsakymą, kuriuo prieš 5 metus prokurorui Justui Lauciui buvo skirtas 8 arų sklypas Klaipėdoje.

Anot prokurorų, Vyčio Kryžiaus ordinu apdovanotas prokuroras žemės gauti galėjo tik ten, kur gyveno – Vilniaus apskrityje. Tačiau teismas konstatavo, kad tuo metu, kai buvo priimtas ginčijamas apskrities vadovų sprendimas, negaliojo jokie apribojimai, susiję su gyvenamąja vieta.

Be to, anot teismo, generalinė prokuratūra į teismą dėl viešojo intereso gynimo kreiptis pavėlavo maždaug 4 metus. Nes sklypo J. Lauciui suteikimo aplinkybės generaliniam prokurorui buvo žinomos dar 2003-ųjų pabaigoje.

O pagal administracinių bylų teisenos įstatymą, į teismą kreiptis reikia per mėnesį. Teismo sprendimas, kad Justui Lauciui sklypas Klaipėdoje skirtas teisėtai, dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.