Naujo švietimo ir mokslo ministro paieškos užtruko

Naujasis švietimo ir mokslo ministras pradės dirbti tik gegužę. Valdantieji socialdemokratai, žadėję greitai surasti kandidatą, dabar niekur neskuba.
Atsistatydinus švietimo ir mokslo ministrei Romai Žakaitienei premjeras Gediminas Kirkilas prasitarė ketinąs netrukus pasirinkti kandidatą į atsilaisvinusį postą. Nuo dienos, kai R.Žakaitienė atsistatydino, praėjo daugiau kaip dvi savaitės, bet iki šiol prezidentui Valdui Adamkui nėra pateikta naujo ministro kandidatūra, rašo dienraštis „Vilniaus diena”.

Praėjusios savaitės pabaigoje G.Kirkilas dienraščiui tvirtino dar norįs galimą kandidatą į ministrus aptarti su švietimo profsąjungų atstovais. G.Kirkilas jau netvirtino, kad ministerijai būtinai vėl vadovaus moteris.

„Žinoma, būtų gerai, kad Vyriausybėje būtų kuo daugiau moterų. Bet nėra šimtaprocentinės garantijos, jog būtinai bus taip”, – pabrėžė jis.

Šiomis dienomis Vyriausybės vadovas išvykęs į komandiruotę užsienyje. Į Lietuvą jis grįš trečiadienio vakarą. G.Kirkilas neatmetė, kad per likusias šios savaitės darbo dienas – ketvirtadienį ir penktadienį – toliau konsultuosis su suinteresuotų organizacijų ir savo vadovaujamos Socialdemokratų partijos atstovais dėl kandidato į švietimo ir mokslo ministrus.

Tokios konsultacijos turi vykti ir su prezidentūra. G.Kirkilas neatmetė ir galimybės, kad tik kitą savaitę pateiks V. Adamkui kandidatą.

„Bet tai gali įvykti ir šios savaitės pabaigoje, kodėl gi ne”, – pridūrė premjeras.

Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė abejoja, ar šią savaitę gali paaiškėti naujo ministro kandidatūra. Ji sakė, kad kitos savaitės pradžioje dėl to gali būti kalbama Socialdemokratų partijos vadovybės posėdyje.

Todėl, I.Šiaulienės teigimu, tikriausiai tik pačioje balandžio pabaigoje prezidentui bus pateiktas kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus. Praeis dar kelios dienos, kol V.Adamkus su juo susitiks, pasirašys dekretą dėl ministro skyrimo ir naujasis ministerijos vadovas prisieks. Todėl realiai ministras savo pareigas pradės eiti tik įsibėgėjus gegužei.

I.Šiaulienė neigia kalbas, kad ji gali būti siūloma į švietimo ir mokslo ministres. Ji taip pat paneigė, kad ministerijos vadovu galėtų tapti dabartinis Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas profesorius Justinas Karosas, su kuriuo G.Kirkilas praėjusią savaitę ilgai konsultavosi už uždarų durų po Socialdemokratų partijos vadovybės pasitarimo, kuriame kalbėta apie galimus kandidatus į ministrus.

Kaip kandidatė įvardyta dabartinė viceministre Virginija Būdienė, Seimo narė Milda Petrauskienė, premjero patarėja socialinės politikos klausimais Giedrė Purvaneckienė, taip pat parlamentarė Marija Aušrinė Pavilionienė. Tiesa, kalbama, kad pastaroji jau nelaikoma potencialia kandidate.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.