Atsigavęs parlamentaras pasijuto įžeistas

Iš Seimo posėdžių salės išvarytas, kaip įtariama, neblaivus socialdemokratas Gintautas Mikolaitis vakar kreipėsi į parlamento pirmininką Česlovą Juršėną prašydamas apginti esą pažeistas jo teises.

Seimo pirmininkui Č.Juršėnui įteiktame rašte G.Mikolaitis rašo, kad iš plenarinių posėdžių salės buvo pašalintas dėl jam nežinomų priežasčių. Todėl socialdemokratas prašo išnagrinėti susiklosčiusią situaciją ir apginti jo kaip parlamentaro teises.

Seimo valdyba šį pareiškimą perdavė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK). Etikos sargai šį dokumentą turėtų apsvarstyti per kitą savaitę numatytą posėdį.

Vadina šmeižtu.
Kaip įtariama, Seime neblaivus pasirodęs G.Mikolaitis vakar LŽ aiškino, kad vis dar blogai jaučiasi. „Mano kraujospūdis labai aukštas, gydytojas liepė gultis į ligoninę, bet dabar labai blogas metas, nes paskui visi galvos, kad specialiai taip padariau”, – guodėsi parlamentaras.

Kaip įtariama alkoholio prieš kelias dienas padauginęs G.Mikolaitis mano, kad iš Seimo posėdžio buvo išvarytas nepelnytai. Parlamentaras tvirtina, kad buvo apšmeižtas ir dėl to dar labiau pasiligojo. „Savijauta, žinoma, nelabai kokia”, – aiškino jis.

Į nemalonią padėtį G.Mikolaitis pateko, kai Seime premjeras Gediminas Kirkilas pristatė metinę Vyriausybės ataskaitą. Kitaip nei kolegos, parlamentaras nesiklausė pranešimo, o iš pažiūros, apsvaigęs ir be orientacijos blaškėsi po Seimą. Įraudęs, prasagstytais iš kelnių išlindusiais marškiniais – toks G.Mikolaitis pasirodė plenarinių posėdžių salėje ir papiktino kitus parlamentarus. Opozicija pasiūlė nutraukti posėdį, tačiau Seimo nariai palaikė Socialdemokratų frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės idėją pašalinti G.Mikolaitį iš posėdžio už parlamentaro vardo diskreditavimą.

Prigriebs meluojantį

Dar kurį laiką paklajojęs po Seimą ir nuo žurnalistų pasprukti mėginęs parlamentaras galiausiai sutiko važiuoti į Vilniaus universiteto Santariškių klinikas pasitikrinti girtumo. Tačiau ligoninėje alkoholio kiekio kraujyje jis nematavo, tyrė tik kraujospūdį ir širdies veiklą. Anot G.Mikolaičio, tam nebuvo būtinybės, nes jį apžiūrėjęs gydytojas esą patvirtino, kad jis visiškai blaivus.

Faktas, kad G.Mikolaičiui nebuvo nustatytas girtumas, gali pakišti koją jo elgesį vertinsiančiai Seimo EPK. Pasak komisijos pirmininko Manfredo Žymanto, šis atvejis bus ne tik gera pamoka ateičiai, bet ir paskata taisyti Seimo Statutą ir numatyti jame teisę alkoholio matuokliu patikrinti įtarimų sukėlusių parlamentarų girtumą. „G.Mikolaičio girtumo įrodymas – sudėtingas dalykas, bet šio reikalo paviešinimas turės teigiamų pasekmių ir atliks prevencinį darbą”, – įsitikinęs jis.

M.Žymantas tikisi, kad EPK pavyks prigriebti G.Mikolaitį. Anot jo, kolegos pasiteisinimai dėl to, kad kaip išgėręs jis atrodė dėl neva pūliuojančio danties ar vartojamų vaistų, neįtikins. „Patikėkite, pagausime jį meluojantį”, – šypsodamasis tikino etikos sargas.

Užkirs kelią girtavimui

Seimo vadovybė jau ėmė svarstyti, kaip užkirsti kelią parlamente laisvai besiliejančio alkoholio upėms užtvenkti. Parlamento pirmininkas Č.Juršėnas pasiūlė posėdžių dienomis – antradienį ir ketvirtadienį – drausti parduoti alkoholį. Tačiau jis neneigia, kad net uždraudus Seime prekybą alkoholiu, parlamentarams nebus problema svaigiųjų gėrimų gauti kitur. „Man svarbu buvo iškelti problemą, kad viešai pasvarstytumėme ir nors kiek save suvaržytumėme, nes, atrodo, kad į kadencijos pabaigą, kai kam varžtai atsileido”, – aiškino Seimo vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

3 atsiliepimai į "Atsigavęs parlamentaras pasijuto įžeistas"

  1. tai

    ta sudziu ar neiseina izoliuoti nuo visuuomenes, ,juk tokie ir priima girtus istatymus, kuriu pas mus chotj zopoj ehs aS ASMENISKAI uz alstybes vardo .diskreditavima sitaaaaaa isssigymeli uzmetyciau akmenimis. Kaip jus , tautieciai?

  2. vytas

    Geda, kad tokia valdzia issirenkam, kuri meluoja ir dirba girtaudama, tai irode sis ponas… o dar ginasi, kad nekaltas, o serga…. tai gydykis, juk nemokamai tokius kaip JUS gydo!

  3. matot

    prie ko sotus gyvenimelis priveda tuos VERSELIUS. Jiems tik .istis knistis , po to gurkstst daryti , nu ane fainn nnnnnn gyvenimelis . O ka ne gi girtuteliai komunisstai profesianoliom davatkom falus viduryj baltos dienos liepia zystj. Ir vsio god. PRISIGYVENOM Na , valdovu rumai … duok die taptu komuniugu nusikaltimu muziejumi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.