Po darbų – namų ruoša

Mokslininkai įrodė, kad siurbimas, indų plovimas, langų valymas, kiti buities darbai, taip pat kaip ir sportas, padeda atsikratyti streso.

Londono universitetinio koledžo mokslininkai tikina, kad žmonių psichinę savijautą teigiamai veikia vos 20 minučių, praleistų namuose siurbiant su siurbliu ir šluostant dulkes.

Streso lygio tyrimai atliekami jau daugelį metų. Seniai įrodyta, kad sportas padeda jo atsikratyti. Tačiau minėto universiteto mokslininkai pirmieji į tyrimų programą įtraukė buities darbus.

Jie, metus stebėdami 3000 savanorių, įsitikino, kad bet kokia fizinio aktyvumo forma padeda palaikyti stabilią psichinę būseną, o buities darbai net 20 proc. sumažina psichinio pervargimo ir kitų negalavimų tikimybę.

Anot tyrėjų, blogiausioje padėtyje atsidūrė vidurinės klasės miestų gyventojai – žemesnės grandies bankininkai, valdininkai, finansų tarpininkai, žurnalistai ir nedidelių privačių įmonių vadovai, t. y. pasiturintys žmonės, kurie nuolat dirba protinį, įtampą keliantį darbą. Nemažai jų gali sau leisti samdyti namų šeimininkes ir pramogauja pasyviai: vaikšto į kiną ar teatrą. Dauguma jų nesportuoja arba į sporto klubą vaikšto labai retai.

Vos po metų sėdimą darbą dirbantys eksperimento dalyviai skundėsi lėtiniu nuovargiu, nuotaikų kaita ir kitais psichikos negalavimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.