Seimo pirmininkas optimistiškai vertina parlamento galimybes dirbti ir priiminėti įstatymus

Naujasis Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas mano, kad dabartinis parlamentas, kuriam beliko kiek daugiau nei pusmetis kadencijos, gali dirbti susitelkęs ir priimti svarbius teisės aktus, jei nesivels į naujus skandalus ir interpeliacijas.
„Iš vienos pusės, laiko (iki kadencijos pabaigos-BNS) yra visai nedaug, iš kitos pusės, jo yra pakankamai daug, jeigu išsirenkame svarbiausius klausimus, kuriems pritaria bent kelios frakcijos, ir dirbame sutartinai, nesiblaškydami, nesiveldami į naujus skandalus, nekurdami naujų komisijų, nerengdami naujų interpeliacijų”, – sakė Č.Juršėnas po pirmadienį vykusio susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi.

Anot Seimo pirmininko, jei šios sąlygos bus įgyvendintos, tuomet būtų galima priimti „ne vieną dešimtį įstatymų”.

Jo skaičiavimais, šio Seimo kadencija vėliausiai baigsis lapkričio 18 dieną, taigi jam darbuotis liko kiek daugiau nei pusmetis. Tačiau Č.Juršėnas priminė, kad iš šio laikotarpio reikėtų minusuoti vasaros atostogas, taip pat mėnesį po rugsėjo 12-osios, kai prasidės rinkimų kampanija.

Tuomet, anot Č. Juršėno, parlamentarai tikriausiai posėdžiaus rečiau.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną, o po dviejų savaičių – antrasis rinkimų turas.

Susitikime su prezidentu Č.Juršėnas kalbėjo apie ES Lisabonos sutarties ratifikavimą, Kosovo nepriklausomybės pripažinimą, Teismų įstatymo projektą. Seimo vadovas teigė, kad dėl pirmųjų dviejų klausimų sunkumų parlamente kilti neturėtų, o štai dėl Teismų įstatymo neaišku, ar šios kadencijos Seimas jį priims.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.