S.Donskovas lieknėja originaliai: su pica

Simonas Donskovas vėl susigrūmė su antsvoriu. Susirūpinęs savo sveikata dainininkas iš valgiaraščio saldžių ir riebių pagundų neišbraukė, tačiau tvirtai tiki – nereikalingi kilogramai ištirps.

Kaulų rinkiniai šiurpina

Lietuviškuoju Tomu Jonesu vadinamas atlikėjas prieš Naujuosius nustebino gerbėjus, įpratusius prie itin solidaus savo numylėtinio stoto. S.Donskovui buvo pavykę numesti apie 20 kilogramų.

Daugybę metų klaipėdietis dėl svorio visiškai nesuko galvos: „Tai antras kartas gyvenime, kai bandau jį reguliuoti. Jaunystėje sportavau – buvau sunkiaatletis, tad reikėjo rūpintis mityba.”

Vėl mažinti valgymo apsukas dainininką privertė kritiškas žvilgsnis iš šalies. „Pasibaisėjau išvydęs save televizijos ekrane”, – prisipažino S.Donskovas. Pasak dainininko, pasirodymą mačiusioms dukrai ir žmonai nieko sakyti nė nereikėjo. „Jų veidai aiškiausiai bylojo, ką jos mano apie mane”, – juokėsi S.Donskovas.

Atlikėjas pakoregavo savo mitybos įpročius – po koncertų jau aplenkdavo degalines, siūlančias greitai užkąsti, atsisakė riebios mėsos, kurią seniau kirsdavo ir pietums, ir vakarienei. Kirminą dainininkas numarindavo daržovėmis.

„Sumažinau porcijas. Kitaip tariant, nebe ėdžiau, o valgiau. Misti vien avižomis – ne man. Esu prieš dietas, kurių pasekmė – kaukolės atsikišimai ir kitokie antropologiniai pakitimai”, – šmaikštavo S.Donskovas.

Žmona tapo drausmintoja

Prieš Naujuosius dainininkas svėrė apie 108 kilogramus. Tai jau buvo pasiekimas. Bet po neseniai atliktų arterijų operacijų svoris vėl ėmė didėti. Noras pasilepinti ir sustiprėti priaugino 10 kilogramų, tad dainininkui reikėjo vėl susiimti.

„Mesti svorį man – ne kažkoks pabandymas. Nori gyventi ar ne – štai apie ką tenka susimąstyti”, – rimtai dėstė S.Donskovas.

Žmona Irena šaldytuvo namuose nerakina, tačiau pastebėjusi, kad vyras atsipalaidavo, jį sudrausmina.

Kai tenka koncertuoti ar filmuotis projekte „Švieski man vėl”, dainininkas nevaržo savo apetito, nes scenoje reikia rimtų energijos atsargų. S.Donskovas per pertraukas dažnai sukerta gabalą picos. Ją tiesiog dievina. Mėgstamiausia – „Havajų” pica su kumpiu ir ananaso gabaliukais.

Yra ir kitų silpnybių. Dainininkui sunku parduotuvėje ramiai praeiti pro alaus lentynas. Vynas – dar viena vilionė. „Gydytojai leido išgerti vieną taurę. Turiu treniruotis, nes man nepavyksta būti drausmingam – ištuštinu du butelius”, – juokėsi S.Donskovas.

Į koncertus – su lauknešėliu

Dainininkas pripažino: įvairios pagundos laikantis dietos apsunkina gyvenimą, tačiau visai atsisakyti malonumų jis nė neketina, nuleisti rankų – taip pat.

Išvydęs, kaip kolega Viktoras Malinauskas per koncertų pertraukas išsitraukia dėžutę su namuose paruoštais ryžiais ir vištiena, S.Donskovas nutarė mėgdžioti šį sveikuolišką įprotį.

Dainininkas bent kelis kartus per mėnesį traukia į sporto salę. „Anksčiau puldavau prie geležių, griebdavau 120 kilogramų svarmenis. Dabar stoviu kaip pensininkas. Merginos sportuoja su rimtesniais svarmenimis”, – juokėsi apie savo treniruotes prabilęs klaipėdietis.

S.Donskovui pro ausis nepraslydo ir gydytojų įspėjimas kovoti su stresu. „Mokausi visko neimti giliai į širdį”, – atsiduso dainininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.