Makiažo paslaptys – iš Holivudo

Atvykęs į Lietuvą garsus visažistas J.Thomas pranešė: šiltasis sezonas bus ryškus

Vieno garsiausių pasaulio makiažo meistrų – norvego Jano Thomo klientų sąraše – popkaralienės Madonnos, aktorių Gwyneth Paltrow, Sharon Stone, Cameron Diaz vardai.

Trečiadienio vakarą Lietuvoje lankęsis ir „Max Factor” Metų vizažisto rinkimuose teisėjavęs visažistas savo sąrašą papildė dar vienu vardu: lietuvės Giedrės Rusytės. Dvidešimt penkerius metus darbui atidavęs J.Thomas interviu metu dalijosi šių metų pavasario-vasaros makiažo paslaptimis.

– Thomai, kaip šią vasarą turėtų atrodyti moterys?

– Nekelti kojos iš namų be apsaugos nuo saulės (juokiasi). Taip pat – nepasidažiusios lūpų ir be akinių nuo saulės. Kadangi vasara su tokiais akiniais nesiskiriama, akims didelio dėmesio skirti nereikės. Daug svarbesnė antakių linija, blizgios lūpos ir šiek tiek pudros.

– Minėjote, kad pavasaris neatsiejamas nuo ryškių spalvų.

– Taip, pavasariui ir vasarai būtinas ryškus ir spalvingas makiažas. Šiltuoju metų laiku oda nėra matinė, ji švyti. Tam puikiai tiks spindintys akių šešėliai. Paryškinti skruostikauliams naudokite kreminius skaistalus. Jei tokių neturite, panašią funkciją gali atlikti ir akių šešėliai.

– Vadinasi, grįžta akį rėžiantys atspalviai?

– Labai smagu, kad galime naudoti ryškias spalvas. Jeigu prisiminsime praėjusius metus, buvo labai daug žemės spalvų: rudų, bronzinių. Šiais metais jas papildome gyvesnėmis.

– Kokių spalvų lūpų blizgesys karaliauja šį sezoną?

– Lūpoms patariu naudoti apelsinų spalvos, oranžinius ar ciklamenų spalvos blizgesius. Jūsų lūpos turėtų spindėti taip, tarsi, ant jų būtų vanduo. Labai madingi koralų ir rožių atspalviai.

– Su kokiais sunkumais susiduria moterys, kurios savo makiažu rūpinasi pačios?

– Didžiausia jų problema – tinkamas makiažo pagrindas. Ne visoms joms pasiseka nuspręsti pačioms. Tokiu atveju sulaukiu naujų klienčių (šypsosi). Labai svarbu, dirbant su ryškesnėmis spalvomis, makiažą daryti itin kruopščiai. Visada yra pavojus, kad šėšėliai pradės byrėti ant skruostų ar po akimis. Žmonės manys, kad jūs savaitę nemiegojote. Tiesa, yra keli būdai to išvengti. Vienas jų – pirma dažyti akis, po to užtepti makiažo pagrindą; antras – po akimis patepti šiek tiek birios pudros, o kai akys jau bus padažytos, birią pudrą galėsite tiesiog nuvalyti. Jeigu akių šėšėliai – jūsų nuosavybė, patarčiau į juos šiek tiek papūsti. Taip jie šiek tiek sudrėks ir nebus tokie birūs.

– Akių šešėlius tepate kempinėle?

– Nepakanka vien kempinėlės. Būtina turėti ir šepetėlį. Aš savąjį naudoju jau dvidešimt trejus metus. Jis – mano talismanas. O jei atvirai, vienam akių šešėliui reiktų turėti tris šepetėlius. Ir jokiu būdu ne priešingai – tris akių šešėlius ir vieną šepetėlį.

– Ar tiesa, kad metams bėgant amžiumi turėtų keistis ir moters makiažas?

– Labai svarbu žinoti, kurioje vietoje dažyti vokus. Vyresnių moterų vokų oda tampa ne tokia stangri, suglebsta. Taigi kuo labiau suglebusi oda, tuo žemiau turi būti dažomas akies šešėlis. Taip pat labai svarbu, kad moterys, darydamos ma­kiažą, nepamirštų įrėminti akių. Pabaigusios dažyti akių vo­kus, paryškinkite blakstienas. Priešingu atveju visas jūsų įvaizdis bus kiek blyškus.

– Kokį įspūdį jums paliko Lietuvos moterys?

– Lietuvoje esu labai neilgai, bet pastebėjau, kad lietuvės pasižymi labai gražia oda ir labai gražiais skruostikauliais. Holivudo moterys pastaruosius perka už pinigus, o lietuvės jais džiaugiasi nemokamai.

– Ar tiesa, kad savo karjerą pradėjote nuo modelio darbo?

– Taip, dar gerokai jaunesnis dirbau modeliu. Matydamas, kaip gimsta makiažo stebuklas, pasirinkau šį kelią.

– Ar prisimenate pirmojo savo modelio veidą?

– Pirmas veidas, kurį grimavau, buvo vyro.

– Galėtumėte apibūdinti save kaip specialistą?

– Kaip visažistas, aš – perfekcionistas. O tai – labai baisi liga (juokiasi). Jeigu darau makiažą modeliui, kuris puoš žurnalo viršelį, vien makiažo pagrindui skiriu valandą. Kartais galvoju, kad darau tai, kas man labai patinka. Įsivaizduokite, man už tai dar ir moka! Juk tai nuostabu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Makiažo paslaptys – iš Holivudo"

  1. wwww

    geejus….. 🙄

  2. Erika

    saunu tiesiog! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.