Žmonės taupo neidami kirptis

Kai kurie grožio meistrai pastebi, kad darbo šiuo metu turi mažiau. Nesvarbu, kad pavasaris yra atsinaujinimo metas, šalies moterys ir vyrai taupyti pinigus pradėjo ir grožio sąskaita.

Pasak grožio salonų darbuotojų, yra dvi klientų rūšys – iškart klausiantys paslaugos kainos arba jos dydžiu visai nesidomintys. Pastaruoju metu matyti, kad klausiančiųjų, kiek jiems atsieis grožis, atsiranda vis daugiau. Kaip tik ši priežastis kai kuriuos žmones kirptis veja į pigesnes kirpyklas.

Stebinantis skirtumas.
Kaip LŽ pasakojo skaitytoja, priklausanti kainos neklausiančių klientų kategorijai, vieną kartą jai visai atsitiktinai teko apsilankyti pigiau paslaugas teikiančioje kirpykloje, kur labiausiai ją nustebino paslaugų kainų žirklės. „Savo įprastoje kirpykloje Vilniaus centre už ilgų plaukų kirpimą ir dažymą dažniausiai moku apie 200 litų. Netikėtai prireikė anksčiau atsinaujinti šukuoseną, o mano kirpėja buvo labai užimta, todėl nuėjau į šalia namų esančią kirpyklėlę. Į kišenę įsidėjau 200 litų ir visą kirpimo laiką abejojau, ar man tų pinigų užteks. Tačiau net krūptelėjau iš salono administratorės išgirdusi kainą – 80 litų”, – prisimena nustebimą pašnekovė. Kaip sakė pašnekovė, tai nepaskatino jos tapti nuolatine tos kirpyklos lankytoja. „Kirpimu buvau labai patenkinta, bet dažytų plaukų spalva greitai nubluko, prarado spindesį, todėl anksčiau nei paprastai apsilankiau pas savo įprastą kirpėją”, – sakė ji. Specialistai pažymi, kad kirpimo paslaugų kainą lemia priemonių ir medžiagų, su kuriomis dirbama, kainų bei darbuotojų kvalifikacijos lygis.

Konkurencijos nejaučia

Vieno sostinės grožio salono manikiūro ir pedikiūro specialistė Audronė LŽ sakė, kad dar po Naujųjų metų ji dirbusi įprastas penkias darbo dienas, o darbo valandas net tekdavo pailginti dėl klientų gausos, tačiau šiuo metu savo klientų srautą ji jau sutalpina į vos tris darbo dienas ir turinti per savaitę net keturias dienas poilsio.

„Manau, kad žmonės labiau taupo pinigus ir pradeda atsisakyti tų dalykų, kurie jiems nėra būtini. Tikiuosi situacijos pagerėjimo dar labiau atšilus orams, nes moterys kaip visada norės būti pačios gražiausios, o dėl to galima net ir diržus pasiveržti”, – šyptelėjo pašnekovė.

Salono savininkė Andžela tikino, kad pigių kirpyklų rimtomis konkurentėmis ji nelaikanti. „Nepasakyčiau, kad jaučiame pigiau grožio paslaugas teikiančių kirpyklų konkurenciją. Jos turi savo klientus, mes – savo. Net nežadame veltis į kainų karus su jomis, nes vartotojo palankumas įgyjamas ne per kainą, o kokybę. Už bet kokią kainą tikrai nedirbsime, nes tai lemtų rimtą šio verslo krizę”, – teigė ji.

Lietuvos profesionalių kirpėjų ir nagų priežiūros specialistų asociacijos viceprezidentas Zbignevas Dudinskis yra įsitikinęs, kad klientų mažėjimo problema yra tiesiogiai susijusi su meistro kvalifikacijos lygiu, ir tik po to gali lemti kiti veiksniai.

„Pigios kirpyklos irgi reikalingos, jose lankosi žmonės, negalintys sau leisti už kirpimą sumokėti kelių šimtų. Į jas niekada neis tokią sumą galintys pakloti ir siekiantys patikimos kokybės žmonės”, – pažymėjo jis.

Pasak pašnekovo, pas aukštos kvalifikacijos grožio meistrus besilankantys žmonės pinigų šioje vietoje tikrai netaupo ir klientų mažėjimo profesionalai nejaučia. Pas juos lankosi tikrai didesnį už vidutinį darbo užmokestį gaunantys klientai.

Pripažįsta patys

Kaip LŽ sakė vienos Alytaus miesto kirpyklos kirpėja Dalia, nors šiame mieste kirpimo kainos yra gerokai mažesnės nei didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir ji pastebi, kad žmonės pradėjo taupyti rečiau ateidami į kirpyklą. „Žmonėms tiesiog jau neužtenka pinigų į kirpyklą užsukti dažniau. Klientai sutaupo maždaug 2-3 kirpimus ir kirptis ateina tik visai apžėlę. Anksčiau tokių dalykų irgi pastebėdavome, tačiau šiuo metu tai ypač pasireiškia. Neslėpsiu, kad tokį savo elgesį mums patys žmonės įvardija būtent kaip taupymą, nes viskas brangsta”, – pasakojo kirpėja.

Pasak jos, vargu ar galima sumažinti kirpimo paslaugos kainas, nes darbe naudojamas priemones jau po Naujųjų metų kirpyklos iš tiekėjų gavo pabrangusias beveik dvigubai.

Tai LŽ patvirtino ir kitų miestų kirpėjos. Utenoje kirpėja dirbanti Rasa atkreipė dėmesį, kad dažnai į mažesnius miestus iš didmiesčių atvykę aplankyti giminaičių ar draugų žmonės vis dažniau ten užsuka ir pasigražinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.