Buvusi parduotuvės darbuotoja už esą prastų darbo sąlygų sugadintą sveikatą siekia prisiteisti 2 mln. litų

Buvusi darbuotoja iš „Norfos” siekia prisiteisti 2 mln. litų neturtinės žalos. Moteris sako, esą dėl prastų darbo sąlygų prarado sveikatą. „Norfa” kaltės pripažinti nelinkusi.
Tai pirmoji teismą pasiekusi tokia buvusio darbuotojo byla prieš didžiuosius prekybos centrus, praneša LTV Panorama.

Į kovą su buvusiu darbdaviu pakilusi 48 metų moteris dabar bedarbė, turi antrą invalidumo grupę. Kaunietė tvirtina sveikatą praradusi dirbdama dabar jau uždarytoje „Norfos” parduotuvėje Kaune – jai diagnozuota stuburo išvarža, tirpsta kojos, negali ilgai sėdėti ar stovėti.

„Dirbau su trimis kasos aparatais, priiminėjau tarą, be to, kroviau sultis, mineralinį vandenį, alų – tais dideliais buteliais po du litrus, ir dėžėmis taip pat kraudavau”, – pasakoja buvusi „Norfos” darbuotoja Lolita Biriukienė.

Moteris sako ne kartą prašiusi pakelti atlyginimą – jis esą nesiekęs 600 litų – ir sumokėti už viršvalandžius. Už juos darbdaviai sumokėjo tik po to, kai ji kreipėsi į Darbo inspekciją.

Po kelių mėnesių darbuotoją „Norfa” atleido, į darbą ji grįžo tik laimėjusi teismus. Dėl prastos sveikatos moteris sako norėjusi lengvesnio darbo – pažymoje esą nurodyta, kad ji gali dirbti tik lengvą fizinį darbą, tačiau supratimo esą nesulaukusi. Tad ji pati nusprendė prašytis atleidžiama iš darbo dėl prastos sveikatos.

„Norfos” vadovai ieškinio nekomentuoja. Atstovas spaudai Darius Ryliškis elektroniniu paštu LTV naujienų tarnybai atsiuntė tokį komentarą: „Norfoje” darbo sąlygos visiškai atitinka nustatytus reikalavimus. Medicininė komisija nustatė, jog buvusi bendrovės darbuotoja profesine liga jau sirgo iki įsidarbinimo „Norfoje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.