„Nokios“ įrenginys su integruotu „WiMax“

Praėjusią savaitę „Nokia” pristatė mobilųjį interneto įrenginį „N810” su integruotu „WiMax” ryšiu. Parduotuvių lentynas naujasis įrenginys turėtų pasiekti šių metų vasarą, pirmiausia jis bus skirtas JAV rinkai ir kainuos 479 JAV dolerius (apie 1 tūkst. litų).

„N810” yra pirmas „Nokios” prietaisas, pritaikytas belaidžio ryšio „WiMax” tinklams. Bendrovė teigia, kas su šiuo telefonu bus galima naudotis vidutiniškai 2–4 Mb/s siekiančia interneto sparta, o esant idealioms sąlygoms interneto greitis sieks ir iki 10 Mb/s. Su šiais prietaisais bus galima jungtis prie bazinių „WiMax” stočių, esančių už 3–4 kilometrų.

„Nokia N810” turi 4,13 colio lietimu valdomą ekraną ir klaviatūrą su visais klavišais. Įrenginyje integruotas GPS imtuvas, 2 gigabaitų talpos atmintinė, kuri gali būti išplėsta iki 10 gigabaitų. Šis įrenginys suteikia galimybę naudotis įvairiomis interneto paslaugomis ir pokalbių programomis, jis taip pat palaiko belaidį „Wi-Fi” ryšį.

Naujojo „Nokios” įrenginio pardavimą gali apsunkinti lėčiau negu planuota vykstanti „WiMax” ryšio plėtra JAV. Šio ryšio diegėjai, telekomunikacijų bendrovei „Sprint” pastaruoju metu susiduriant su finansiniais sunkumais, ketinama „WiMax” ryšį pirmiausia užtikrinti tik trijuose Jungtinių Valstijų miestuose, peržiūrėti planus dėl planuojamų investicijų.

„WiMax” ryšiu jau galima naudotis ir Lietuvoje. Tiesa, kol kas veikia tik stacionarų ryšio tipą palaikančios bazinės stotys ir jų viso labo tėra kelios. Lietuvoje šio ryšio plėtrą stabdo dėl jo konkurso rezultatų vykstantys teisminiai ginčai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.