LRT tarybos sprendimas – staigmena

Vakar naujuoju Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generaliniu direktoriumi netikėtai išrinktas žurnalistas Audrius Siaurusevičius. Patikėjusi jam šias pareigas LRT taryba tikisi esminių permainų.

LRT žiūrovai šiandien išvys paskutinę „Spaudos klubo” laidą. Likus vienam mėnesiui iki laidos dešimtmečio jubiliejaus, ilgametis jos vedėjas A.Siaurusevičius buvo išrinktas LRT generaliniu direktoriumi, gavęs 91 balą. Šias pareigas jis pradės eiti nuo balandžio 4 dienos. Į generalinio direktoriaus vietą kandidatavęs muzikinių grupių vadybininkas, buvęs grupės „Foje” narys Artūras Butkevičius surinko 11 balų, trečiojoje vietoje liko dabartinis LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis, gavęs 44 balus, antrasis pagal reitingą dabartinis Lietuvos radijo vadovas Rimgaudas Geleževičius – 12 narių LRT taryba jam atidavė 83 balus.

Naujasis televizijos vadovas iškart pareiškė apie kadrų kaitą ir savos komandos būrimą. Jau aišku, kad pareigų neteks dabartiniai LTV ir Lietuvos radijo vadovai, į jų vietą numatytos kitos kandidatūros. „Būsimos komandos kontūrai yra”, – pabrėžė A.Siaurusevičius. Jis patikino, kad permainos ateis ne iš karto, ir pakvietė visus nacionalinio transliuotojo darbuotojus dirbti kaip iki šiol. Naujasis LRT direktorius sieks, kad LTV taptų labiau visuomenine televizija. „Turės atitikti tai, kas apie ją sakoma įstatyme – patikimai informuoti, kurti ir saugoti nacionalinės kultūros vertybes. Turės būti visuomeninė, bet gera. Radijo – kitokia problematika, tačiau atsinaujinti nepakenks ir jam”, – tvirtino A.Siaurusevičius. Jis ketina stiprinti darbą informacinės tarnybos, kuri pastaruoju metu sulaukia kritikos ir pagal kokybę atsilieka nuo privačių kanalų. „Panaudosime vietinį potencialą, reikės ir pastiprinimo”, – sakė A.Siaurusevičius.

LRT tarybos pirmininkas Romas Pakalnis LŽ teigė, kad tokie balsavimo rezultatai parodė, jog taryba siekia permainų. „K.Petrauskis, atėjęs dirbti į šias pareigas, stabilizavo padėtį. Kaip prisimenate, tuo metu buvo labai dažna vadovų kaita. Tikiuosi, kad naujasis vadovas suburs tokią komandą, kuri sugebės sėkmingai dirbti numatytus penkerius metus. Balsavimo rezultatai atspindi tarybos nusiteikimą”, – tvirtino LRT tarybos pirmininkas. Mažiausiai balų gavusiam kandidatui, R.Pakalnio nuomone, trūksta patirties ir pasirengimo. „Turintys didesnę patirtį pretendentai, tokie kaip R.Geleževičius, buvo vertinami kur kas geriau”, – sakė R.Pakalnis. Permainų laukiama ir pačioje taryboje. Gegužės mėnesį darbą joje baigs ne tik Lietuvos švietimo tarybos deleguotas R.Pakalnis, bet ir dar trys tarybos nariai: režisierius Gytis Lukšas, prof. Laimutis Telksnys ir Lietuvos Vyskupų Konferencijos deleguotas Vytautas Ališauskas. Kas užims jų vietą, R.Pakalnis sakė dar nežinąs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "LRT tarybos sprendimas – staigmena"

  1. vyt,ka

    Sakiau, kad melas ir tiesa pas mus vienodais žingsniais greta žygiuoja. Vakar galvojau, kad tai balandžio pokštas, šiandien žiūriu – akurat!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.