Olimpiadą boikotuojantys lyderiai kenkia savo pačių interesams, sako Kinija

Kinija antradienį pareiškė, kad šalys, kurios boikotuos rugpjūtį įvyksiančią olimpiados atidarymo ceremoniją, pakenks savo pačių interesams, bet vengė klausimo, kodėl pati nedalyvavo 1980 metų Maskvos olimpiadoje.
Kinijos užsienio reikalų ministerija tokiu komentaru reagavo paprašyta atsakyti į JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelosi) raginimą prezidentui George’ui W.Bushui (Džordžui V.Bušui) svarstyti galimybę boikotuoti Pekino olimpiados atidarymo ceremoniją.

„Olimpiada yra sporto renginys viso pasaulio žmonėms. Nedalyvavimas nereiškia Kinijos izoliavimo. Pareigūnai ir valstybių vadovai, kurie atvyksta į Kiniją, dalyvauja olimpinės šeimos susirinkime ir pademonstruoja paramą savo pačių sportininkams”, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Jiang Yu (Dziang Ju).

„Jei kas nors nori pasinaudoti olimpinėmis žaidynėmis dėl savęs pamaloninimo, tai nepavyks. Jei jie nedalyvaus, tai bus tas pats, kas palikti olimpinę šeimą. Tai pakirs jų pačių interesus”, – sakė atstovė.

Paprašyta pakomentuoti tai, kad pati Kinija prieš 28 metus nedalyvavo Maskvos olimpiadoje, atstovė tiesiogiai neatsakė.

„Mes nepritariame olimpinių žaidynių boikotavimui dėl bet kokios priežasties. Tai sporto renginys viso pasaulio žmonėms. Tai ne vieta diskusijai politiniais klausimais ir ne scena politiniam šou”, – sakė ji.

Daug valstybių, kurioms vadovavo JAV, boikotavo 1980 metų Maskvos olimpiadą dėl sovietų invazijos į Afganistaną ankstesnių metų gruodį..

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.