Stalas turi žydėti pavasariu!

Serviruojant Velykų stalą dizaino specialistai ragina neapsiriboti tradiciniais margaspalvių velykaičių akcentais. Pavasariškai nuotaikai sukurti derėtų pasitelkti ir indus, staltieses bei įvairius aksesuarus, ir jų spalvinius derinius.

Mažmeninės baldų perkybos tinklo „SBA idėjos namams” dizainerė Irma Medišauskaitė pabrėžė, kad serviruojant stalą šiuo metu vyrauja visa ryškių, sodrių spalvų paletė – rožinė, violetinė, raudona, intensyviai geltona, žalia, turkio bei ciklameno.

Bene svarbiausias akcentas yra staltiesė. Šiemet jos itin madingos margintos – pradedant geometriniais raštais ir baigiant gėlių siluetais, sunkia vadinamąja tapetine ornamentika.

„Vienos spalvos staltiesę galima derinti su kitos spalvos servetėlėmis ar lėkščių padėkliukais: ryškiai geltoną – su žalia, ciklameno – su rožine ar švelniai violetine, turkio – su akinamai geltona”, – patarė I.Medišauskaitė.

Velykų stalo indai taip pat turėtų būti ryškūs, raštuoti. Itin subtiliai atrodys stilistiškai tarpusavyje derantys lėkščių ar taurių ir staltiesės raštai. Dizainerė patarė pažaisti ir indų spalvomis: „Jei staltiesė geltona, servetėlės žalios, lėkštės galėtų būti geltonų ir žalių raštų. Permatomos stiklinės taurės taip pat gali būti margintos rašteliu ar nedideliu spalvos akcentu.”

Papuošti Velykų stalą tiks įmantriai perlenktomis ir specialiu žiedu apsuktomis servetėlėmis, iš jų galima išlankstyti vėduokles, paukštelius. Ši šventė neįsivaizduojama ir be gyvų gėlių, tokių kaip narcizai, hiacintai ar ciklamenai. Jas galima merkti į nedidelius stiklinius indus.

„Gėlių vazonėlių nepabijokite statyti tiesiog ant stalo, tik prieš tai juos apvyniokite spalvingu popieriumi ar medžiaga”, – rekomendavo dizainerė.

O jaukiai spragsinčios žvakės, I.Medišauskaitės teigimu, tiesiog būtinas velykinio stalo akcentas.

„Velykos – lyg pavasario Kalėdos. Žvakės ant Velykų stalo skleis šilumą, liepsnelės atsispindės induose ir suteiks šventiškumo”, – aiškino pašnekovė.

Populiarios ir mažos, vadinamosios arbatinės, tiek ilgos, įstatytos aukštose žvakidėse, ir ypač didelės, plačios žvakės. Jas reikėtų derinti prie bendros stalo nuotaikos ir kolorito. Nepatartina naudoti kvapiųjų žvakių, nes jos užgoš gardaus maisto aromatus.

Pasak I.Medišauskaitės, pavasario mados daro įtaką ir velykaičių marginimui. Madingiausios šių metų margučių spalvos tos pačios – rožinė, ciklameno, violetinė, ryškiai geltona, žalia, turkio ir raudona. Raštai – nuo barokinių iki geometrinių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.