Padidėjusį spaudimą dėl Kuršių nerijos pareigūnė sieja su A.Paulausko atėjimu į Aplinkos ministeriją

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė pripažįsta patirianti spaudimą, kuris esą sustiprėjo aplinkos ministru tapus Naujosios sąjungos lyderiui Artūrui Paulauskui.
„Aš spaudimą patiriu nuo 2005 metų, kai tarnyba atliko patikrinimą Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijoje ir nustatė tam tikrus pažeidimus”, – po antradienį vykusio susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi sakė R.Baškytė.

Ji taip pat pritarė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aurelijos Stancikienės nuomonei, kad skundai sustiprėjo pastaraisiais mėnesiais, kai ministru tapo A.Paulauskas. „Skundų buvo ir anksčiau, bet tokių, kokie prasidėjo dabar…”, – sakė pareigūnė.

Paklausta, ar jaučia ir politikų spaudimą, ji atsakė: „Taip”. „Visų tų, kurių pavardės vienaip ar kitaip vienu ar kitu metu spaudoje buvo išėjusios į viešumą, Gedimino Jakavonio taip pat”, – pažymėjo R.Baškytė.

NS narys, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pavaduotojas G.Jakavonis prieš savaitę susitikęs su piketuojančiais neringiškiais A.Stancikienę palygino su pokario stribais. Dėl to parlamentaras yra apskųstas Seimo etikos sargams.

R.Baškytė „keistais” pavadino pirmadienio įvykius, kai Aplinkos ministerija paskelbė pranešimą apie audito įvertintą Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) vadovybės veiklą, nurodydama pažeidimus, kurių tyrimo išvadose nėra.

„Man keista tai, kas įvyko vakar. Net nežinau, kas dėl to turėtų prisiimti atsakomybę. Vakar po 11 valandos aplinkos ministras man įteikė patikrinimo išvadas, prašydamas peržiūrėti, ar viskas jose teisingai surašyta. Išėjus iš ministro kabineto, aš sužinau, kad žiniasklaidai yra pateikta visiškai kitokia informacija, kuri skiriasi nuo išvadų, kurias gavau aš”, – pasakojo R.Baškytė.

Ji ir aplinkos ministras savo parašais turi patvirtinti tyrimo išvadas.

R.Baškytės teigimu, pranešime spaudai poilsio namais įvardinti pastatai tokie nėra, iš tiesų tai ūkiniai pastatai – pirtys, sandėliai, kuriuos buvo leista pritaikyti gyvenamosios patalpoms 1998-2000 metais, kai A.Stancikienė dar nevadovavo KNNP.

Kaip pirmadienį paskelbė Aplinkos ministerija, auditoriai nustatė, kad valstybės turtas, kurį pasitikėjimo teise valdo parko direkcija, naudojamas neefektyviai. Teigiama, kad „direkcijos vadovybė toleruoja neteisėtus veiksmus, susijusius su gyvenamųjų ir negyvenamųjų patalpų panaudojimu”.

Tačiau žiniasklaidos gautose tyrimo išvadose pažymima, kad neefektyviai naudojamas ne visas, o „kai kuris” nekilnojamasis turtas, valdomas KNNP.

Pati R.Baškytė pastaraisiais mėnesiais kilusį ažiotažą dėl padėties Neringoje sieja su dviem įvykiais – kai parko direkcija neišdavė leidimų atstatyti vilą pionierių stovykloje Juodkrantėje ir statyti restoraną ant Kuršių marių Gintaro įlankoje.

„Tuomet buvo sudaryta iniciatyvinė grupė, pradėjusi daryti spaudimą ir direkcijai, ir tarnybai, ir kitoms institucijoms. Tuomet ir pasipylė įvairūs skundai ir įvairūs kaltinimai”, – kalbėjo R.Baškytė.

Jos teigimu, dėl vilos atstatymo į parko direkciją kreipėsi buvusio Klaipėdos skyriaus vadovo Viktoro Valcerio sesuo, dėl restorano – buvęs tuometinio Seimo pirmininko A.Paulausko patarėjas Rolandas Zujevas.

Antradienį popiet V.Adamkus priims aplinkos ministrą A.Paulauską. Po šio susitikimo turėtų būti paskelbta ir šalies vadovo nuomonė dėl konfliktų Kuršių nerijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Padidėjusį spaudimą dėl Kuršių nerijos pareigūnė sieja su A.Paulausko atėjimu į Aplinkos ministeriją"

  1. Lubinas

    Gamtosaugos įstatymų saugotoja pateko į ministro,kuriam labiau rūpi protekcionizmas ir korupciniai ryšiai,pinkles. Tokia jau tvarka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.