Astronautai atvirame kosmose pritaisė robotui „rankas”

Į atvirą kosmosą išėję astronautai prie kanadiečių gamybos roboto, kuris atliks Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) remontininko funkcijas, pritaisė dvi „rankas”.
Astronautas veteranas Richardas Linnehanas (Ričardas Linehanas) ir naujokas Michaelas Foremanas (Maiklas Formanas) darbą atvirame kosmose baigė per kiek daugiau nei septynias valandas, sekmadienį 6 val. 57 min. Grinvičo (8 val. 57 min. Lietuvos) laiku.

Tai buvo antrasis iš penkių išėjimų į atvirą kosmosą, numatytų per tas 12 dienų, kai erdvėlaivis „Endeavour” bus prisijungęs prie TKS.

Sekmadienį didžiausias dėmesys bus skiriamas išbandyti beveik 4 m ilgio roboto „Dextre” rankoms, kurių ilgis – 3,4 metro. Dabar robotas atrodo kaip didelė į žmogų panaši būtybė su ilgomis galūnėmis.

Oficialiai šis 209 mln. dolerių (462 mln. litų) kainavęs robotas pradės dirbti pasibaigus pirmadienį numatytam trečiajam išėjimui į atvirą kosmosą.

Daugkartinis erdvėlaivis į TKS atskrido trečiadienį, su statybos ir priežiūros misija, kuri yra antrasis iš penkių šiemet NASA planuojamų apsilankymų TKS. Be to, vasaros pabaigoje numatytas šeštas daugkartinio erdvėlaivio skrydis prie kosminio teleskopo „Hubble”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Astronautai atvirame kosmose pritaisė robotui „rankas”"

  1. Sandra

    Cia tikrai geras dalykas,as netikejau kad cia visos reklamos,naujienos,patarimai bus tokie saunus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.