Baugino žvakė ir chrizantema

Vakar anksti rytą Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė pro savo langą pamatė šiurpą keliantį vaizdą – už lango degė žvakė, o šalia jos buvo juodu kaspinu perrišta chrizantema.

Ne pirmą kartą grasinimų susilaukusi Aurelija Stancikienė šį kartą buvo ypač sukrėsta. Neįprastą reginį matė ir keturi jos nepilnamečiai vaikai.

Atokiai nuo Nidos centro, Purvynės garažų rajone, kur su šeima gyvena A.Stancikienė, žvakė lauke galėjo būti įžiebta gilų vidurnaktį, nes iki dviejų nakties nemiegojusios dukros jos nematė, o penktą valandą ryto kraupų vaizdą pirmasis pastebėjo direktorės vyras.

Apie įvykį A.Stancikienė nedelsdama informavo Neringos policijos komisariatą, o po šventinių dienų žadėjo rašyti pranešimą Generalinei prokuratūrai. Grasinimą pati A.Stancikienė siejo su pastarųjų dienų įvykiais. Po Vyriausybės posėdžio, apie kurį nacionalinio parko direkcija nebuvo informuota, pasirodė informacija, jog dėl nelegalių statinių Kuršių nerijoje reikėtų sudaryti vadinamąsias taikos sutartis.

Atsakydama į tai direktorė pareiškė, jog taikos sutartimis įteisinti nelegalias statybas yra neleistina.

Antrasis įvykis – vagonėlio Juodkrantėje istorija. Penktadienį Gintaro įlankoje pastebėję pastatytą namuką ant ratų parko darbuotojai surašė protokolą ir paprašė vagonėlį išvežti. Tai esą labai supykdė namuko ant ratų savininką.

A.Stancikienė teigė, jog grasinimą galima sieti ir su rengiamu piketu prie Senosios perkėlos Smiltynėje, kurį organizuoja Neringos bendruomenės iniciatyvinė grupė.

Pustrečių metų Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai vadovaujanti A.Stancikienė tvirtino jautusi nuolatinį spaudimą ir grasinimus.

Jos automobilį pusę metų sekiojusi įtartina mašina tamsintais langais, prie namų atvažiuodavę nepažįstami automobiliai ir kažko lūkuriuodavę.

A.Stancikienė teigė, jog praėjusį rudenį, kai ji buvo išvykusi į Angliją, bandyta suklastoti bylą, neva ji automobiliu Šilutės rajone sukėlusi avariją ir pasišalinusi. Byla buvo nutraukta tik pateikus liudijimus, jog direktorės mašina stovėjo saugojimo aikštelėje.

A.Stancikienė tvirtino, jog mobiliuoju telefonu gaudavusi žinučių: „Tavo dienos suskaičiuotos” arba buvo klausiama: „Ar jums nebaisu dėl savo vaikų?”

Vakar Neringos policijos pareigūnai atsisakė komentuoti minėtą įvykį, tik informavo, jog yra užregistruotas A.Stancikienės pareiškimas, kuriame ji rastą žvakę bei gedulo ženklu papuoštą gėlę sieja su savo tiesioginiu darbu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Baugino žvakė ir chrizantema"

  1. mina

    Nuosirdziai uzjauciu p.A.Stancikiene.
    Tik nejaugi lyg siol yra neaisku,kad viskas pas mus, Lietuvoje,yra tiek korumpuota,kad kaip sakoma-vienas lauke ne karys! arba pries veja nepapusi!
    Ka Jus,valdzios galvos,darote! Visai nuzmogejote del pinigo!

  2. Sarkasasas

    KGB-isto tvorausko grupuotės darbas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.