Prieš „Euroviziją” Jeronimui trūksta laiko

Mūsų šalies atstovas Jeronimas Milius lankėsi nacionalinėje Latvijos „Eurovizijos” atrankoje. Burtai lėmė, kad gegužę Serbijoje „braliukai” lietuviai ir latviai pasirodys tame pačiame pusfinalyje.

Šiemet Serbijos sostinėje Belgrade vyksiančiame „Eurovizijos” dainų konkurse dalyvaus rekordinis šalių atstovų skaičius, jų bus net 43. Todėl nuspręsta keisti šio dainų konkurso taisykles ir dalyvius suskirstyti į du pogrupius. Burtai lėmė, kad mūsų šalies atstovas J.Milius su lyriška balade „Nomads in the Night” pasirodys per antrąjį pusfinalį, kuris įvyks gegužės 22 dieną. Kartu su J.Miliumi konkuruos Kroatijos, Danijos, Bulgarijos, Portugalijos, Ukrainos, Šveicarijos, Makedonijos, Islandijos, Kipro, Latvijos, Baltarusijos, Vengrijos, Albanijos, Švedijos, Turkijos, Gruzijos, Čekijos ir Maltos atstovai.

Per pirmąjį pusfinalį gegužės 20 dieną pasirodys Juodkalnija, Suomija, Graikija, Airija, Izraelis, Lenkija, Bosnija ir Hercegovina, Estija, Olandija, Rumunija, Moldova, San Marinas, Slovėnija, Norvegija, Belgija, Andora, Armėnija, Azerbaidžanas ir Rusija.

Pagal „Eurovizijos” taisykles, pusfinaliuose balsuoti galės tik tų šalių žiūrovai, kurių atstovas pasirodys per tos dienos koncertą. Todėl balsais savo nuomonę lietuviai galės išreikšti tik gegužės 22-osios pusfinalyje. Per finalo koncertą šios taisyklės nebegalios, ir savo numylėtinius rinks visų šalių žiūrovai.

Kaip ir kasmet išskirtinių privilegijų turi vadinamojo didžiojo ketverto šalys: Prancūzija, Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija. Jų atstovai be konkurso iš karto patenka į finalą. Praėjusių metų nugalėtojos Serbijos atlikėjai taip pat be atrankinių turų keliaus tiesiai į finalą.

Mūsų šalies atstovas J.Milius neseniai viešėjo Latvijos nacionaliniame „Eurovizijos” atrankos finale, kur pristatė savo dainą ir susipažino su „eurovizininkais” iš Azerbaidžano, Čekijos bei Maltos. Jeronimą sužavėjo šalies kaimynės aukštas konkurso organizavimo lygis, tačiau latvių nugalėtojų grupė „Pirates of the Sea” su daina „Wolves of the Sea” jam paliko prastą įspūdį. „Šios grupės muzika – tai chemija, kaip koks sintetinis pluoštas”, – lakoniškai, bet vaizdžiai latvių nugalėtojus apibūdino J.Milius.

Vertinant dalyvių pasirengimo nacionaliniams finalams lygį, tiek Lietuva, tiek Latvija, anot J.Miliaus, yra labai panašios. „Nors šiemet mūsų šalies atrankoje dalyvavo daugiausia naujokai, pasirodymų lygis nebuvo labai žemas. Anksčiau yra buvę kur kas blogiau. Taip pat ir dauguma latvių pasirodymų neatrodė silpni. Nors manęs nežavi nugalėtojai, tačiau jau pasikeitėme kontaktais su kai kuriais kitais atlikėjais, su jais vasarą planuojame surengti bendrų koncertų”, – įspūdžiais iš konkurso Latvijoje dalijosi Jeronimas.

Labiausiai J.Milių latvių nacionalinės atrankos finale pradžiugino šiltas žiūrovų palaikymas. „Po mano pasirodymo kelios merginos netgi šaukė „I love you”, – juokėsi jis.

Visą laiką skirdamas vis intensyvėjančioms repeticijoms ir darbui, vaikinas tikina nespėjantis pasidomėti, su kokiomis dainomis Belgrade pasirodys kitų šalių konkurentai. „Laiko pertekliumi nesiskundžiu. Vis dėlto radau progą pasidomėti suomių deleguojamais atstovais. Jie atlieka sunkesnę muziką, ir tai man labai artima. Jau mąstau, kad po konkurso būtų smagu ir su jais kartu koncertuoti”, – neslėpė Jeronimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.