Byla dėl reklamos apie „pigsiančią žemę” grąžinta Konkurencijos tarybai

Konkurencijos taryba turės iš naujo nagrinėti bylą dėl klaidinančios reklamos, kurioje kalbama, kad dėl Europos Sąjungos (ES) politikos netrukus ims pigti žemė. Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad Konkurencijos taryba baudas paskyrė ne tikriesiems reklamos davėjams.

Konkurencijos taryba pernai vasarą klaidinančia reklama pripažino teiginius: „Juo labiau, kad žemė dabar brangiausia. O po kelerių metų Europos Sąjungai nustojus subsidijuoti, manau, tikrai atpigs, perpus mažiau kainuos”, sakoma penktadienį išplatintame Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime.

Konkurencijos taryba įpareigojo bendroves „Žemės vystymo fondas” ir „Žemės vystymo fondas 18” solidariai nutraukti klaidinančios reklamos naudojimą. Įmonės taip pat nubaustos 19 000 litų pinigine bauda.

Bendrovės „Žemės vystymo fondas 18” atstovai teismui nurodė, kad nei Konkurencijos taryba, nei asmenys, apskundę ginčo reklamą, iš esmės neginčija reklamoje vartotų teiginių, tad Konkurencijos tarybos teiginys, jog bendrovė tyrimo metu sąmoningai klaidino vartotoją, yra nepagrįstas. Jokių reikalavimų nutraukti reklamos transliavimą ar sustabdyti jos skleidimą tyrimo metu nebuvo gauta. Bendrovės „Žemės vystymo fondas” atstovas teismui paaiškino, kad su šia reklama apskritai yra nesusijęs.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Konkurencijos taryba atliko tyrimą ir priėmė skundžiamą nutarimą netinkamo reklaminės veiklos subjekto atžvilgiu. Reklama buvo naudojama AB „Agrowill Group” iniciatyva ir interesais, tad AB „Agrowill Group” ir yra ginčijamos reklamos davėjas.

Konkurencijos tarybai neteisingai nustačius reklamos davėją, šis neturėjo galimybės tyrimo metu pasinaudoti jam įstatymo suteikiama teise – pateikti savo įrodymus. Nustatęs šią aplinkybę teismas panaikino Konkurencijos tarybos 2007 metų liepos 5 dienos nutarimą ir grąžino Tarybai bylą nagrinėti iš naujo.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apeliaciniu skundu apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Byla dėl reklamos apie „pigsiančią žemę” grąžinta Konkurencijos tarybai"

  1. nuomonė

    Labai įdomu…kiek užteks kantrybės visiems mums ramiai stebėti kaip baigia SUVYSTYTI Lietuvą gauja su nešvariais pinigais….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.