Jeruzalėje judėjų religinėje mokykloje nušauti aštuoni žmonės, bet Izraelis žada tęsti taikos derybas

Jeruzalėje judėjų religinėje mokykloje palestiniečių kovotojas nušovė mažiausiai aštuonis žmones, bet Izraelis sakė, kad šios žmogžudystės nesužlugdys JAV remiamų taikos derybų.
„Tai buvo skerdykla”, – sakė pagalbos tarnybos „Zaka” vadovas Yehuda Meshi-Zahavas (Jehuda Meši-Zahavas), kalbėdamas apie ketvirtadienio vakaro incidentą Merkaz Haravo ješivoje, kuri yra vienas garsiausių Jeruzalės žydų švietimo centrų.

Atsakomybės už šį nusikaltimą kol kas niekas neprisiėmė. „Hamas” kontroliuojamame Gazos Ruože, kur per izraeliečių vykdytą puolimą žuvo daugiau kaip 120 palestiniečių, kurių maždaug pusė buvo civiliai gyventojai, naujienos apie šį išpuolį buvo sutiktos džiūgavimu.

„Šio vakaro žudynės Jeruzalėje yra tiesos momentas. Tie, kurie švenčia šias žmogžudystes, pasirodė esantys ne tik Izraelio, bet ir taikos ir susitaikymo priešai”, – sakė Izraelio premjero Ehudo Olmerto atstovas Markas Regevas.

Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas Arye Mekelis (Arjė Mekelis) sakė, kad taikos derybos su palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu (Mahmudu Abasu), kuris pasmerkė šias žudynes, tęsis.

Šis išpuolis, kuris gali dar labiau komplikuoti JAV pastangas tarpininkauti, kad iki 2008 metų pabaigos būtų sudarytas susitarimas dėl dviejų valstybių, buvo įvykdytas po JAV valstybės sekretorės Condoleezzos Rice (Kondolizos Rais) vizito, kurio metu ji įtikino M.Abbasą atnaujinti taikos derybas, sustabdytas jam protestuojant dėl karinių veiksmų Gazos Ruože.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.