Artėjant moters dienai prasideda moterų filmų festivalis „Šeršėliafam”

Rytoj (kovo 7 d.) 18.00 val. „Skalvijos” kino centre prasideda Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam”. Festivalio atidarymas kino mėgėjams žada naujieną – režisierės Janinos Lapinskaitės dokumentinio filmo „Šokanti ant stogų” premjerą.

Naujasis lietuvių režisierės filmas pasakoja apie jaunos moters gyvenimą, kuris nuo pat vaikystės paženklintas pažeminimu ir vienatve. Didžiausias jos troškimas – bent akimirkai pasijusti kam nors svarbia ir reikalinga. Režisierė J. Lapinskaitė intriguoja, jog filmo herojė – iš televizijos ekranų pažįstama moteris, tačiau savo filme režisierė parodo visai kitokią moters pusę ir jos vidinius išgyvenimus.

Be J. Lapinskaitės naujojo darbo per visą festivalio savaitę kino mėgėjai galės išvysti dar šešiolika filmų iš įvairių Europos šalių.

„Džiugu, kad trečiąkart vykstantis festivalis auga ir atsiveria naujoms erdvėms. Jei pirmaisiais metais festivalio programoje buvo tik moterų režisierių kūriniai, tai šiemet jau pristatomi ir vyro režisieriaus filmai apie moteris. Įdomus slovėnų režisierės Hannos A. W. Slak darbas „Tėja”, skirtas visai šeimai. Tai tik patvirtina, jog „Šeršėliafam” yra skirtas ir moterims, ir vyrams, ir jauniems, ir vaikams, ir pagyvenusio amžiaus žmonėms”, – sako viena „Šeršėliafam” festivalio organizatorių Birutė Masaitytė.

Pagrindinėje moterų filmų festivalio programoje „Šeršėliafam” bus rodomas ispanės Marijos Ripoll filmas „Tavo gyvenimas per 65 min”, prancūzės Aurelios Georges debiutinis filmas „Keliaujantis žmogus”, dviejų režisierių iš Slovėnijos filmai – Hanos A. W. Slak filmas šeimai „Tėja”, švedės Anettes Winblad komedija „Baltoji padugnė” ir Majos Weiss „Meilės instaliacija”. Su pastarojo filmo autore žiūrovai galės susitikti ir patys. Režisierė pristatys savo filmą kovo 11 d. ir kovo13 d. „Skalvijos” kino centre.

Be pagrindinės programos kino mėgėjams bus pristatyta speciali čekų naujosios bangos kūrėjos Veros Chytilovos programa, kurioje – keturi režisierės filmai. Šių metų festivalio naujovė – vyro režisieriaus filmai apie moteris. Tam skirta švedų režisieriaus I. Bergmano retrospektyva „Tos visos moterys”. Bendradarbiaujant su Švedijos ambasada ir Švedijos institutu žiūrovams bus parodyti septyni I. Bergmano filmai.

Šiais metais, „Šeršėliafam” filmų lankytojų laukia staigmenos. Pirmajam šimtukui kino mėgėjų, kurie pirks bilietus į I. Bergmano retrospektyvos filmus, bus įteikti katalogai apie šį režisierių. Moters dieną – kovo 8–ąją – bendradarbiaujant su Rožinio kaspino organizacija visiems festivalio žiūrovams bus įteikti specialūs veltiniai rožiniai kaspinėliai. Norintiesiems aplankyti kelis festivalio filmus organizatoriai siūlo įsigyti abonementą – sumokėję 30 litų kino mėgėjai galės pamatyti 5 filmus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Artėjant moters dienai prasideda moterų filmų festivalis „Šeršėliafam”"

  1. milda

    faina kai geguzes pabaigoje galima pasiskaityti apie artejancia moters diena .

  2. milda

    jau kaip ir rugpjutis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.