Tarnybą palikę policininkai savo įtūžį sistemai galės išlieti anoniminėse anketose

Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas nurodė atlikti tyrimą, kuris padėtų nustatyti, dėl kokių priežasčių pastaruoju metu tarnybą paliko pareigūnai.
Pasak Policijos departamento pranešimo, policijos vadovybė suabejojo, ar pareigūnų išėjimą lemia tik nepakankamas darbo užmokestis.

Policijos departamento darbuotojams pavesta išanalizuoti pastarojo meto darbuotojų kaitą ir atlikti darbo aplinkos tyrimą, taip pat nurodyta parengti specialias anketas, kurias anonimiškai užpildytų neseniai tarnybą palikę darbuotojai. Esant būtinybei, su jais bus kalbamasi ir taip bus nustatomos tikrosios tarnybos palikimo priežastys.

Atlikto tyrimo rezultatai bus pristatyti šalies policijos įstaigų vadovams bei visuomenei. Remiantis jais bus sukurta policijos personalo motyvavimo sistema.

Nuo balandžio mėnesio bus pradedamos analizuoti pareigūnų pasitraukimo iš tarnybos priežastys, tobulinama valstybės tarnautojų karjeros ir valdymo organizacinė sistema.

Jau artimiausiu metu bus peržiūrimi policijos vadovų vertinimo kriterijai, papildant juos asmenine vadovų atsakomybe už personalo politikos formavimą įstaigoje.

Šiuo metu policijos sistemoje trūksta 1 tūkst. 310 policijos pareigūnų. Dar 1 tūkst. 46 pareigūnai yra sulaukę nustatyto amžiaus, kuomet gali palikti tarnybą ir išeiti į pensiją.

Per pastaruosius metus policijos personalo kaita pasiekė daugiau nei 10 proc., kai kuriose policijos įstaigose šis skaičius dar didesnis.

Tuo tarpu daugelyje Europos Sąjungos valstybių narių šis rodiklis yra kelis kartus mažesnis.

Be to, iš tarnybos policijoje atleidžiamų pareigūnų vidutinis skaičius beveik du kartus didesnis už priimamų į tarnybą. Tai lemia vis didėjantį laisvų statutinių valstybės tarnautojų pareigybių skaičių, kuris siekia apie 10 proc.

Neoficialiuose pokalbiuose policijos pareigūnai teigia, kad tarnyba policijoje yra nepakeliama dėl neskaidrių karjeros galimybių, skatinimo sistemos, vadovybės su pavaldiniais elgesio.

Kelių rajonių komisariatų policininkai neseniai buvo išreiškę viešą nepasitenkinimą savo vadovais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.