Kupiškėnė dingo išėjusi į parduotuvę

Džiugius ateities planus kūrusi, pirmokėliu sūnumi besirūpinusi 43 metų kupiškėnė Jolanta Sargiūnienė dingo kaip į vandenį. Tai jau antra per pastaruosius metus paslaptingai dingusi Kupiškio gyventoja.

Kovo 11-ąją J.Sargiūnienė turėjo išskristi ilsėtis į Egiptą. Tačiau lygiai prieš mėnesį – vasario 11-ąją – sumokėjusi pinigus už kelionę trumpam išėjo iš namų ir negrįžta iki šiol. Naktimis nubudęs septynmetis dingusios moters sūnelis vis tiesia rankutę ieškodamas mamos. Neseniai iš Anglijos sugrįžęs vyras naršo Kupiškio apylinkes, tikėdamasis rasti bent jos kūną. Berniukui dingojasi, kad iš namų išėjusi mamytė sušalo žvarbią žiemos naktį, vyrui atrodo, kad mylimą žmoną galėjo partrenkti automobilis, o jo vairuotojas avarijos pėdsakus paslėpti. Į paieškas įsitraukė ir Kupiškio policija.

Ruošėsi į Egiptą.
Lemtingąją dieną Saulius Sargiūnas prisimena itin vaizdžiai. Vakarop grįžęs iš darbo vyriškis teigia žmoną radęs smagiai nusiteikusią, ši pasidžiaugė, kad po mėnesio su seserimi skrisiančios į Egiptą, pasisakė jau sumokėjusi pinigus už šią kelionę. Galop, palikusi ant stalo mobilųjį telefoną, o į piniginę įsidėjusi porą šimtų litų, moteris išskubėjo į gretimai esančią maisto produktų parduotuvę. Deja, namo nesugrįžo.

„Nesulaukęs žmonos pamaniau, kad ji kaip nors nusigavo pas seserį, gyvenančią tame pat Kupiškio rajone. Tačiau kai rytą pas mane užsuko žmonos sesuo ir pasakė, kad ši jos namuose nebuvo, sunerimau kaip reikiant”, – LŽ sakė dingusios moters vyras S.Sargiūnas. Vyriškis teigė kreipęsis į policiją, puolęs skambinėti po artimiausias ligonines, bet žmonos niekur nerado. Tada iš pradžių vienas, vėliau ir su policija suskubo apvažiuoti rajono pamiškes bei kemsynus. Tačiau paieškos buvo perniek, vien padidino kančias ir nežinią.

Kupiškyje – naujokai

„Mes Kupiškyje – kaip ir naujokai. Nors iš tiesų žmona yra kilusi iš šio krašto, bet ilgą laiką gyveno Panevėžyje, vėliau bandėme kurtis Vilniuje. Kupiškyje abu ėmėme gyventi tik nuo praėjusių metų rudens, kai teko apsispręsti, kur leisime sūnų į mokyklą. Todėl čia mus mažai kas ir pažįsta”, – sakė S.Sargiūnas.

S.Sargiūnas teigė, kad su žmona, kuriai šiuo metu – 43-eji, susituokę aštuonerius metus, turi septynerių metų sūnų, tačiau realiai drauge gyveno vos trejus metus. „Kai sūnui tebuvo treji, aš, ieškodamas darbo ir pajamų, išvažiavau dirbti į Londoną. Įsidarbinau autoservise, dirbau, į namus siunčiau pinigus. Kadangi su Jolanta labai ilgėjomės vienas kito, telefonu per savaitę prakalbėdavome iki dešimties valandų”, – pasakojo vyriškis.

Dingusios žmonos ieškantis vyras teigė, kad šioji su sūneliu buvo atvykusi pas jį į Londoną, pusmetį dirbo, tačiau labai pasiilgo namų ir grįžo į Lietuvą. Įkandin jos sugrįžo ir S.Sargiūnas. „Grįžau su ta viltimi, kad įsidarbinsiu autoservise Vilniuje, jau buvau susitaręs, kad mano uždarbis Vilniuje bus panašiai toks, kiek uždirbdavau Anglijoje. Tačiau sostinėje žmonai buvo sunku, ji troško ramybės, todėl nutarėme važiuoti gyventi į Kupiškį. Susitvarkėme namus, įsigijome naujus baldus, žmona pirko kambarinių gėlių, galiausiai nusipirko ir kelionę. Deja, gali būti taip, kad išvykti ton kelionėn jai jau nepavyks”, – apgailestavo vyras.

Tikino esanti laiminga

Paskelbusi apie J.Sargiūnienės dingimą Kupiškio rajono policija pabrėžia, kad ši moteris serga depresija. S.Sargiūno žiniomis, šioji liga jo žmonai išryškėjo po pirmosios santuokos ir po to įvykusių skausmingų skyrybų. Vyras teigė žinojęs, kad jo žmona nenugalimą nerimą buvo gydžiusis ligoninėje, vartojo vaistus. Tačiau, S.Sargiūno manymu, pastaraisiais metais žmona buvusi džiugi, tvirtino esanti laiminga, turėjo nemažai planų. „Nenorėčiau tikėti, kad Jolanta būtų ką nors sau pasidariusi. Manau, jei gyvenimas būtų krypęs į tai, vis viena būčiau pastebėjęs kokių nors nerimo ženklų ar signalų. Man žmonos dingimas – didžiulė paslaptis”, – teigė S.Sargiūnas.

Aptikę policijos išplatintą pranešimą apie J.Sargiūnienės dingimą, kupiškėnai netruko prisiminti lygiai prieš trejus metus jų mieste įvykusią nelaimę. Tuomet keturiasdešimtmetė dviejų vaikų mama Gražina B., nutarusi su vyru važiuoti į Panevėžį pirkti vaikams naujų drabužių, taipogi dingo kaip į vandenį. Po poros mėnesių intensyvių paieškų ši moteris rasta prigėrusi. Nustatyta, jog mirtį ji pasirinko pati. Šią moterį po tėvo mirties taip pat buvo apėmusi dvasios liga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.