Užsienio diplomatai Londonui skolingi milijonus svarų

Užsienio šalių diplomatai Didžiosios Britanijos sostinei Londonui yra skolingi milžiniškas sumas už įvažiavimą į Londono centrą bei baudas už automobilių statymą netinkamoje vietoje, rašo „The Guardian”.

Londono transporto departamentas skelbia, kad daugiausia yra skolinga Jungtinių Valstijų ambasada – daugiau nei 2 mln. svarų (apie 4 mln. JAV dolerių). Po JAV eina Japonija, Nigerija ir Rusija.

Skolos susidarė todėl, kad užsienio šalių ambasados atsisakė Londonui mokėti mokestį už įvažiavimą į miesto centrą. JAV teigia, jog toks mokestis prieštarauja Vienos konvencijai, ir uždraudė savo ambasados darbuotojams jį mokėti.

Tačiau Londono valdžia sako, kad minėta rinkliava nėra mokestis valstybei, kaip, pavyzdžiui, pajamų mokestis, o mokestis už paslaugas, už kurias turi mokėti visi.

2006 metų rugpjūčio 1 d. mokestį mokėti atsisakė Japonijos ambasada. Praėjusiais metais prie jos prisijungė ir Vokietijos bei kitų šalių ambasados. 2007 metais užsienio šalių ambasadų atstovai buvo susitikę aptarti mokesčio klausimo, tačiau tuomet bendro sprendimo nepriėmė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.