Nelegalus aukštas pakils kaip Feniksas?

Ant pačiame uostamiesčio centre statomo pastato neteisėtai išdygęs papildomas aukštas, nors jau pradėtas ardyti, gali vėl būti atstatytas.

Šiandien vykstančio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio darbotvarkėn įtrauktas sprendimo projektas dėl žemės sklypo S. Daukanto g. 13A detaliojo plano patvirtinimo. Politikams patvirtinus šį planą, šiuo metu ardomas aukštas taptų „legalus” – jame numatytas pastato aukštis yra iki 4 aukštų su mansarda. Pagal dabar galiojantį detalųjį, pastatą galima statyti aukštu žemesnį.

„Nieko keista čia nėra”, – patikino statybų užsakovės UAB „Baltijos aktima” teisininkas Vytautas Vaitukaitis.

Anot jo, papildomą aukštą įteisinti turėjęs detalusis planas Nuolatinėje statybos komisijoje buvęs suderintas dar praėjusią vasarą, buvo gauta ir teigiama Klaipėdos apskrities viršininko administracijos išvada.

Koją statytojams pakišo Klaipėdos miesto taryba, rugpjūtį detaliojo plano sprendiniams taip ir nepritarusi. Kaip priežastį miesto meras Rimantas Taraškevičius tuomet įvardijo tai, kad nebuvo sukurtos reikiamos automobilių stovėjimo vietos, be to, savininkas ir statytojas, nelaukęs Tarybos sprendimo, viršijęs savo įgaliojimus.

Beje, minėtas detalusis planas garsus ir tuo, kad sugebėjo pirmą kartą miesto istorijoje „išvaikyti” dalį Tarybos. Opozicinė Permainų koalicija, įtarinėjama dariusi spaudimą, kad šis detalusis planas būtų patvirtintas, valdančiąją daugumą apkaltino kito detaliojo protegavimu ir paliko posėdžių salę.

Dėl įtarimų, jog Permainų koalicija bet kokia kaina siekė patvirtinti minimo sklypo detalųjį planą, miesto konservatorių lyderis Naglis Puteikis tada teisinosi, jog sklypo planavimą organizuojanti bendrovė nėra šios partijos rėmėja – jos direktorius Henrikas Petrauskas esąs eilinis partijos narys.

„Suklydome pradėję statyti dar nesulaukę politikų pritarimo. Už tai buvome nubausti, baudą sumokėjome, atsiprašėme, nukrypimus nuo projekto šaliname. Griovimo nesustabdėme, o po Tarybos sprendimo – žiūrėsim”, – sakė V. Vaitukaitis.

Beje, po nesėkmės Tarybos posėdyje su skundu dėl detaliojo plano netvirtinimo buvo kreiptasi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą. Skundą dėl detaliojo plano dalies, susijusios su S. Daukanto 13A, teismas atmetė, tačiau šis sprendimas buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šiandien svarstomo detaliojo plano sprendimo projekto aiškinamajame rašte uostamiesčio Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Kęstutis Vaitiekūnas atkreipia dėmesį, kad „Baltijos aktima” įsipareigojo trūkstamas automobilių vietas kompensuoti Savivaldybės administracijai patogiu būdu bei pasižadėjo atsiimti ieškinį.

„… žemės sklype S. Daukanto g. 13A ne pagal projektą vykdomi statybos darbai niekaip negali būti siejami su detaliuoju tos teritorijos planavimu…” – priduriama rašte.

„Bandysime nesvarstyti”

Rimantas TARAŠKEVIČIUS, Klaipėdos miesto meras

Nemanyčiau, kad šiam detaliajam planui šiandien galėtų būti pritarta, nors verslininkai ir atnešė pasiūlymą dėl indėlio į infrastruktūrą. Suprantu verslininkų bėdas, bet jos atsirado ne dėl mūsų kaltės. Atsakymo, kaip galėsime surasti bendrą sprendimą, kol kas nerandu. Kad susigulėtų geras, teisingas sprendimas, miestui nebūtų žalos, turi praeiti laiko. Nuo svarstymo bandysime susilaikyti

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.