Smagaus krepšinio adresas – Šiauliai

„Renginys pavyko – patrauklus akiai, dinamiškas. Žaidėjai padarė viską, kad žiūrovams nebūtų nuobodu”, – taip Šiauliuose vykusią
„Fastum LKL žvaigždžių dieną 2007” apibūdino LKL prezidentas Šarūnas Kliokys. Nėra abejonių, kad tai viena įspūdingiausių krepšinio fiestų, surengtų Lietuvoje.

Penkioliktojo LKL sezono „Žvaigždžių dienoje” krepšininkai nesistengė dėl rezultato ir rodiklių – jie pasitelkė visą išmonę, kad žiūrovai nenuobodžiautų.

Geriausieji iš geriausiųjų

„Lietuvių” ir „Legionierių” dvikovą po permainingos kovos 110:109 laimėjo Lietuvos krepšininkai. Naudingiausiu mačo žaidėju išrinktas ir 4000 Lt piniginiu čekiu apdovanotas 27 taškus legionieriams pelnęs amerikietis Hollisas Price’as („Lietuvos rytas”).

LKL snaiperių konkursą laimėjo įspūdingai atakavęs Klaipėdos „Neptūno” žaidėjas Marius Runkauskas, finale jis surinko 22 taškus. O pusfinalyje Marius surinko 26 taškus ir dviem taškais pagerino Lietuvos rekordą. Tai trečias kartas per pastaruosius ketverius metus, kai „Neptūno” snaiperis laimi tokį konkursą.

Dėjimų į krepšį konkurse triumfavo favoritu laikytas Kauno „Žalgirio” gynėjas Mantas Kalnietis. Ir pusfinalyje, ir finale M.Kalnietis po vieną dėjimą atliko su daugkartiniu tokio konkurso nugalėtoju Vaidu Jurgilu. Pusfinalyje šie krepšininkai susirišo rankas šaliku ir vienas po kito dėjo į krepšį, o finale žalgirietis peršoko per V.Jurgilą ir įkrovė į krepšį. Būtent „LKL oro karaliaus” titulo Mantui ir trūko. Jis jau yra laimėjęs analogiškus titulus Studentų ir Baltijos lygos konkursuose.

Be „Žalgirio” veteranų

Pirmą kartą surengtą LKL asų 3 prieš 3 į vieną krepšį turnyrą, į kurį pakviestos buvusios LKL žvaigždės, laimėjo „Šiaulių” krepšininkai. Jie finale 12:0 įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto” komandą.

Šventėje dėl įvairių priežasčių neišvydome visų kviestų žvaigždžių. „Legionierių” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius („Lietuvos rytas”) neturėjo asistento Roberto Kuncaičio, jis išvakarėse atsistatydino iš „Šiaulių” ekipos ir nedalyvavo renginyje. Per visų žvaigždžių rungtynes nebuvo „Lietuvos ryto” puolėjo Jacksono Vromano, kuris po Eurolygos rungtynių pajuto kojos skausmus. Jį pakeitė „Žalgirio” aukštaūgis senegalietis Mamadou N’Diaye.

LKL asų konkurse turėjo žaisti ir „Žalgirio” veteranai, tačiau komanda subyrėjo: Darius Lukminas atsisakė dalyvauti dėl asmeninių priežasčių, Saulius Štombergas pranešė, kad žmona pagimdė sūnų, todėl jis nori visą dėmesį skirti šeimai.

„Žagirio” komandą pakeitė jungtinė buvusių ir esamų LKL žaidėjų ekipa, kurią sudarė ilgametis „Sakalų” žaidėjas Rolandas Skaisgirys, dabartinis „Sakalų” žaidžiantysis treneris Erikas Kučiauskas, ilgametis Panevėžio komandos žaidėjas, dabartinis „Techaso” puolėjas Paulius Staškūnas ir buvęs ilgametis „Šilutės” žaidėjas, dabar šios ekipos, rungtyniaujančios NKL čempionate, treneris Petras Jonikas.

„Gražiai žaidė krepšinio asai – smagu, kad jie išlaikę gerą sportinę formą, – džiaugėsi LKL prezidentas Š.Kliokys. – Gerai, kad šventė vyko Šiauliuose. Norime, kad daugiau panašių arenų būtų Lietuvoje. Tikimės, kad kita „Žvaigždžių diena” vėl vyks naujoje arenoje. Tai greičiausiai būtų Panevėžyje.

Tačiau jei lygintume su analogiškomis šventėmis NBA, mums dar reikia paūgėti. Šis LKL sezonas jau penkioliktasis, jubiliejinis, tad Šiauliuose pasigedau suvenyrų žiūrovams.”

Teisėjui nesisekė

Per „Lietuvių” ir „Legionierių” rungtynes žiūrovus džiugino ne tik krepšininkai. Į šou mielai įsitraukė ir arbitrai.

„Prieš varžybas su kitais teisėjais susitarėme: jei žaidėjai bandys daryti šou, mes netrukdysime ir dar padėsime”, – „Lietuvos žinioms” sakė linksmiausias mačo arbitras Antanas Ramanauskas.

Jis per vieną legionierių ataką gavęs kamuolį iš Marcuso Browno pabandė atakuoti krepšį. Bet planus sujaukė Marijonas Petravičius, teisėją sustabdęs pražanga.

„Per minutės pertraukėles su žaidėjais tarėmės, ką įdomesnio galėtume pasiūlyti žiūrovams, – šypsojosi arbitras. – Kas man nepavyko? Nepavyko baudos įmesti. Ir nepavyko iš po krepšio įmesti, nes mane neleistinai sustabdė. O norėjau kamuolį tarp kojų perkišęs pelnyti taškus. Kartais man tai pavyksta.”

A.Ramanauskui tai buvo trečiosios teisėjautos žvaigždžių rungtynės. „Pirmos dvejos praėjo santūriau, krepšininkai didesnį dėmesį skyrė žaidimui ir rezultatui, – apie renginį kalbėjo arbitras. – O Šiauliuose – lengva atmosfera, nuotaika, šventė man neprailgo.”

STATISTIKA

Rungtynės

„Lietuviai” – „Legionieriai” 110:109 (31:28, 25:27, 23:30, 31:24).

„Lietuviai”: V.Sirvydis 18 tšk., J.Mačiulis 17, D.Zavackas 13, N.Varnelis 11, M.Lukauskis ir M.Petravičius (7 atk. kam.) po 10, M.Kalnietis 9, V.Pridotkas ir G.Vileita (7 rez. perd.) po 8, P.Jankūnas 6; „Legionieriai”: H.Price’as 27 (7 atk.

kam., 7 rez. perd.), K.Bajramovičius 26, A.Grantas 13, M.N’Diaye (9 atk. kam., 3 bl.) ir M.Smithas po 7, M.Brownas 6, D.Collinsas 2.

Snaiperių konkursas

Finalas: Marius Runkauskas („Neptūnas”) – 22, Justas Sinica („Sakalai”) – 19.

Pusfinalis: M.Runkauskas – 26 (visų laikų Lietuvos rekordas), J.Sinica – 18, Andrius Šležas („Lietuvos rytas”) – 15, Gytis Sirutavičius („Arvi-Sūduva”) – 14.

Pirmasis etapas: Andrius Aleksandrovas („Alytus”) – 16, Mindaugas Budzinauskas („Techasas”) – 12, Artūras Milaknis („Žalgiris”) – 12, Gediminas Navickas („Aisčiai-Atletas”) – 13, M.Runkauskas – 18, Mantas Ruikis („Šiauliai”) – 13, J.Sinica – 19, G.Sirutavičius – 21, A.Šležas – 20, Benas Veikalas („Nevėžis”) – 13, Donatas Zavackas („Šiauliai”) – 14.

„Oro karaliaus” konkursas

Finalas: Mantas Kalnietis („Žalgiris”) – 40, 40 ir 16 taškų; Arūnas Vasiliausias („Aisčiai-Atletas”) – 40, 39 ir 11.

Atrankos etapas: M.Kalnietis – 40, 40 ir 36 taškai, Antonio Grantas („Šiauliai”) – 34, 12 ir 15, Raimundas Danys (LKKA) – 36, 37 ir 10, A.Vasiliauskas – 40, 37 ir 10, Phillipas Williamsas („Techasas”) – 39, 16 ir 12.

LKL asai

Finalas: Šiaulių „Šiauliai” – Vilniaus „Lietuvos rytas” 12:10.

Pusfinaliai: „Šiauliai” – Kauno „Atletas” 18:13, „Lietuvos rytas” – LKL jungtinė komanda 14:7.

„Šiaulių” komandoje žaidė Vaidas Pauliukėnas, dabartinis „Šiaulių” treneris Robertas Giedraitis, Giedrius Pečiulionis ir Sigitas Birutis, „Lietuvos ryto” – komandos direktorius Martynas Purlys, klubo vadybininkas Giedrius Aidietis, Andrius Šležas bei Egidijus Mikalajūnas, „Atleto” – Vaidas Jurgilas, Rytis Vaišvila, Vaidas Stiga, LKL jungtinėje komandoje rungtyniavo Rolandas Skaisgirys, Paulius Staškūnas, Petras Jonikas ir Erikas Kučiauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.