Estijos lyderis palygino Rusiją su Vokietija prieš Hitlerio iškilimą

Prezidento Vladimiro Putino valdoma Rusija primena Vokietiją prieš pat nacių lyderio Adolfo Hitlerio atėjimą į valdžią, antradienį dienraštyje „The Moscow Times” skelbiamame interviu teigia Estijos prezidentas.
Prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) šiam laikraščiui sakė, kad Rusiją yra apėmęs „dūrio į nugarą mentalitetas, o tai primena Veimaro respubliką”.

„Veimaro mentalitetas … yra toks panašus, jog aš tiktai galiu viltis, kad mes nenueisime bloga linkme”, – sakė jis anglų kalba leidžiamam Maskvos dienraščiui.

Veimaro respublika vadinamas Vokietijos periodas nuo Pirmojo pasaulinio karo pabaigos 1918-aisiais iki 1933 metų. Būtent šiuo aštrios ekonominės krizės periodu nacionalizmo banga, kurstoma troškimo atkeršyti už pralaimėtą Pirmąjį pasaulinį karą ir pokario reparacijas, į valdžią iškėlė tuomet ne itin žinomą populistą A.Hitlerį.

Estija, kuri Antrojo pasaulinio karo metais buvo prievarta prijungta prie Sovietų Sąjungos, nepriklausomybę atgavo 1991 metais, kai žlugo sovietinis režimas.

Talino ir Maskvos santykiai iki šiol tebėra įtempti. Rusija atmeta Estijos kaltinimus okupacija ir žmogaus teisių pažeidimais, teigdama, kad Raudonoji armija iš tikrųjų išlaisvino Baltijos valstybes nuo nacistinės Vokietijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.