Verslas nenori remti partijų

Lietuvos verslininkai linkę, kad šalies partijas remtų valstybė.
„Verslo žinių” kalbintų verslininkų nuomonės dėl partijų rėmimo skiriasi: vieni griežtai atsisako remti politikus, kiti tai daro visuomet, treti galutinio sprendimo tikina dar nepriėmę.

„MG Baltic” viceprezidentas Raimondas Kurlianskis tvirtino negalintis pasakyti, ar koncernas rems politikus per šių metų Seimo rinkimus.

„Negaliu pasakyti nei taip, nei ne, nes dar per anksti”, – sakė jis. Esą partijos pirmiausia turi parengti savo rinkimų programas, strategijas, suskaičiuoti, kiek joms reikia pinigų, ir tuomet kreiptis. Iki tol jokių sprendimų nebus.

Pagrindinis „ŽIA valdos” akcininkas Gediminas Žiemelis sakė, jog galėtų paremti politikus, jei tikėtų, kad jų programos virs realybe. „Tačiau kol kas nematau jėgų, kurios gali įsiklausyti į logiškus ir teisingus siūlymus. O rėmimas visuomet susijęs su grįžtamuoju ryšiu”, – sakė jis.

G.Žiemelis pažymėjo, jog pastaraisiais metais pasikeitė verslininkų bendravimo su politikais formos. Anot jo, tiesioginių prašymų paremti pinigais paprastai padaugėja prieš pat rinkimus, tačiau apskritai jų nėra daug. Užtat esą prašoma įvairių nemokamų paslaugų, stengiamasi įvairiais būdais pasiekti įmonių grupės darbuotojus, klientus.

„Arvi” vadovas Vidmantas Kučinskas patvirtino, kad jų įmonės kiekvienais metais paremia didžiausią elektoratą turinčias tradicines partijas – konservatorius, socialdemokratus, valstiečius liaudininkus.

„Tačiau apskritai būtų geriausiai, jei partijos būtų finansuojamos iš valstybės biudžeto, baigtųsi visi šitie rėmimai”, – teigė „Arvi” vadovas.

Panašios nuomonės laikosi ir saldainių fabriko „Rūta” direktorius Algirdas Gluodas.

„Nesam niekuomet rėmę ir neremsim. Yra verslas ir yra politika, tegu sutvarko tuos dalykus ir finansuoja partijas iš biudžeto”, – teigė jis.

„Geonaftos” valdybos pirmininkas Darius Janulevičius taip pat nemato reikalo remti Lietuvos partijas.

„Bet kuriuo atveju politikai daro sprendimus, ką proteguoti ir ką ne. Kadangi nepakliūname tarp proteguojamųjų, tai tegu „Maxima LT” remia visas partijas, jos bus aprūpintos 20 metų į priekį”, – nukirto D.Janulevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.