Sučiuptas Panevėžio durų gamintojas su atlyginimais „vokeliuose”

Sučiuptas Panevėžio durų gamintojas, kuris atlyginimus darbuotojams mokėjo „vokeliuose”.

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informavo, kad vasario pradžioje Valstybinės mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonu 1882 buvo gautas pranešimas apie vasario 15 d. numatomą išmokėti atlyginimą – pranešėjas teigė, kad tą penktadienį darbo pabaigoje darbo užmokestis bus mokamas „vokeliuose”. Anot pranešėjo, įmonės darbuotojams išmokama apie 400-900 litų neoficialaus darbo užmokesčio. Jį sumoka įmonės savininkas gamybos patalpose.

Nurodytą dieną Panevėžio mokesčių inspekcijos Operatyvios kontrolės skyriaus specialistai atliko patikrinimą. Tikrintojai į įmonės patalpas įėjo tuomet, kai buvo mokami atlyginimai. Patikrinimo metu patalpoje buvo įmonės savininkas ir du darbuotojai. Ant stalo rasti 2 tūkst. litų. Įmonės savininkas naudojosi neoficialiu mokėjimo žiniaraščiu, o pinigų mokėjimo vietoje oficialių atlyginimų žiniaraščių nebuvo.

Įmonės savininkas aiškino, kad jis iš įmonės kasos paėmęs 8 tūkst. litų. Tikrintojai nustatė, jog šiai sumai kasos išlaidų orderis nebuvo išrašytas. Pirminio patikrinimo metu išaiškinta, kad neoficialūs atlyginimai buvo išmokėti dešimčiai darbuotojų, kiekvienam – nuo 400 iki 750 litų.

Tyrimas dėl „vokelių” šioje įmonėje vyksta toliau.

Pasitikėjimo telefonu 1882 nuo jo įkūrimo (2006 m. birželio 5 d.) Panevėžio apskrities mokesčių inspekcija jau gavo 181 pranešimą, iš jų pusė – apie atlyginimų mokėjimą „vokeliuose”. Šiais metais pasitikėjimo telefonu gauta dešimt pranešimų, septyni iš jų – apie „vokelius”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.