Po perlą – už kiekvienus metus

„Meilė yra daugiabriaunė ir paslaptinga, – kalbėjo perlinė nuotaka D.Teišerskytė. – Kiek žmonių, tiek jos rūšių. Kiek žmonių, tiek romanų. O jie būna visokie – ir liūdni, ir laimingi.”

Trisdešimties perlų vėrinys – tokią dovaną savo žmonai poetei ir Seimo narei Daliai Teišerskytei įteikė verslininkas Anatolijus Čupkovas. Dovana simboliška: trisdešimt perlų – tai trisdešimt kartu nugyventų metų. Perlinės vestuvės.

Sutuoktiniai jas šventė ir iškilmingai, ir linksmai. Baltais perlais puoštos šampano taurės ir perlinių kruopų košė. Vytauto Didžiojo bažnyčios skliautai ir svečiams padengtas vaišių stalas Šatijų dvare. Jis irgi buvo nubarstytas perlais.

„Tikrosios mūsų vestuvės prieš trisdešimt metų tikrai nebuvo tokios gražios kaip šios”, – juokėsi perlinė nuotaka. Ji savo vyrui, bendrovės „Gabija” direktoriui, padovanojo „Jaguar” firmos parkerį.

Ir A.Čupkovui, ir D.Teišerskytei jų santuoka, sutvirtinta perliniais įžadais, – antroji. Jie susipažino per 27-ąjį D.Teišerskytės gimtadienį.

Jis buvo švenčiamas Kaune, tuo metu viename garsiausių miesto restoranų „Orbita”. „Žalgirio” krepšininkas A.Čupkovas irgi užsuko į „Orbitą”. Jis su komanda buvo ką tik grįžęs iš užsienyje vykusių varžybų ir atėjo švęsti pergalės.

Ar aukštaūgis impozantiškos išvaizdos Anatolijus padarė įspūdį Daliai – žurnalistei, jau garsėjusiai savo eilėraščiais? Be abejo.

Ar Dalia krito į akį žinomam krepšininkui? O kaipgi. Ji patiko A.Čupkovui iš pirmo žvilgsnio. Bet pora susituokė tik po septynerių metų. Iš karto po vestuvių – labai kuklių, palyginti su perline jų sukaktimi, – jaunavedžiai išvyko į povestuvinę kelionę. Traukiniu į tuometį Leningradą.

Negalėjo nuslėpti jaudulio

„Už kiekvienus drauge nugyventus metus dovanoju tau po perlą”, – šie A.Čupkovo žodžiai jo žmoną D.Teišerskytę sujaudino iki ašarų. Bet ji šypsojosi elegantiška nuotakos šypsena.

„Negalėjau nesišypsoti, kaip viskas toje šventėje buvo gražu. Taip tauriai, subtiliai, išradingai gražu”, – prisiminė įspūdžius D.Teišerskytė. Kvietimą į savo perlines vestuves ji gavo prieš tris dienas.

„Šią šventę man ir Anatolijui, mūsų vaikams, vaikaičiams ir draugams surengė mano mergaitės”, – paaiškino ji. Mergaitėmis politikė pavadino moterų klubo „Ad Astra” ponias. D.Teišerskytė yra šio penkerius matus gyvuojančio klubo įkūrėja ir prezidentė.

Ji įtaria, kad kaip tik klubo narės patarė vyrui, ką padovanoti perlinių vestuvių proga. „Kai pamačiau vėrinio dėžutę, ant kurios Swarovski kristalais išrašyti mano inicialai, iškart supratau – tai moteriška vaizduotė. Moterys šiuo ir daugeliu kitų atžvilgių gudresnės”, – nusijuokė D.Teišerskytė.

Vaišės vyko dvare

„Mano mergaičių idėja buvo ir Šatijų dvaras”, – paaiškino D.Teišerskytė, paklausta, kodėl perlinių vestuvių svečiai vyko ne į Baziūkų kaimą. Jame, restauravus senos nebeveikiančios mokyklos pastatą, D.Teišerskytės ir A.Čupkovo šeima įsirengė komfortišką rezidenciją su poilsio kambariais, biblioteka, biliardine, pirtimi, nedideliu lauko baseinu, kuriame vasarą taškosi vaikaičiai.

Jauniausieji šeimos nariai dalyvavo ir perlinėse vestuvėse. Susirinko visi: A.Čupkovo sūnus iš pirmosios santuokos Aleksandras ir D.Teišerskytės pirmosios santuokos sūnus Linas su šeimom ir bendra sutuoktinių atžala Pranas, atvykęs su drauge.

„Mūsų šeima gausi ir draugiška”, – konstatavo politikė, neseniai išleidusi naują poezijos rinkinį „Atodūsiai. Sonetų vainikas”.

„Šiandien aš manau, kad antroji santuoka nėra blogai, – tarė D.Teišerskytė. – Jos, tos antrosios santuokos, neretai būna teisingesnės ir laimingesnės. Nes tai jau – dviejų suaugusių, subrendusių žmonių sąjunga.”

Svarbiausia – nesistengti perauklėti

„Aš dabar skaitau tokią knygą – S.Kubelkos „Antrasis Mimi pavasaris”. Joje rašoma apie moterį, kuriai 55-eri ir kuri beprotiškai ieško meilės. Tai tokia linksma knyga… Aštuoniolikmetės meilė vienokia, trisdešimtmetės – kitokia, 55-erių moters – dar kitokia, o mano metų ji negali būti ir nėra švytinti ar rožinė. Tai greičiau ramus pagarbos jausmas, galima sakyti, šeimyninis bendradarbiavimas. Kai jau atmintinai žinai savo žmogų, ir jis tave pažįsta. Ir nei didelių stresų, nei atradimų nėra. Yra tiesiog gyvenimas”, – kalbėjo D.Teišerskytė.

„Labai svarbu nesistengti žmogaus pajungti, nemėginti jo perkirpti savaip”, – paaiškino perlinė nuotaka, paklausta, ar egzistuoja 30-ies sėkmingų vedybinių metų receptas.

„Reikia didžiulės pagarbos, – kalbėjo D.Teišerskytė. – Kitai asmenybei, jos poreikiams, mąstymui. Auklėjimui, įpročiams. Nes suaugusiame žmoguje jau viskas sudėliota. Jis turi savo gyvenimo būdą, savo charakterį. Dažniausiai skyrybos vyksta tada, kai bandai žmogų sukirpti pagal savo mastelį. Tada tu žaloji jo esybę. Jis, nenorėdamas konfliktų, bando prisitaikyti. Ir po to labai blogai jaučiasi. Natūralu – žmogus laužo save. O kai pavargsta laužyti, jis išeina.”

Vyro jėgos paslaptis

„Už mūsų nugarų buvo dviejų iširusių santuokų griuvėsiai, bet man buvo lemta sutikti talentingą moterį. Kaip ir visos talentingos moterys, Dalia yra sudėtingo charakterio. Labai jautri. Labai ištikima vidiniams savo įsitikinimams. Aš visada laikiau ir tebelaikau savo pareiga ją saugoti, būti jos ramsčiu”, – tarė A.Čupkovas.

„Kad ir ką mes, vyrai, kalbėtume, kad ir kaip gerai mes manytume apie save, šeimos ir namų laimė yra moters rankose, – kalbėjo perlinis jaunikis. – Vyras turi būti stiprus. Tačiau jam stiprybę turi teikti moteris.”

„Būna, kad moteris padeda vyrui tapti stipriam, o paskui trukdo jam gyventi. Reikia, kad netrukdytų, – sakė A.Čupkovas. – Reikia suprasti žmogų, su kuriuo gyveni. Reikia tolerancijos, atlaidumo, kantrybės. Tada nė nepajusi, kaip greitai prabėgs trisdešimt metų.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.