Baigiama pasirengti erdvėlaivio „Atlantis” skrydžiui į TKS

Kaip tikimasi, JAV daugkartinis erdvėlaivis „Atlantis” su septyniais astronautais ketvirtadienio vakarą išskris į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS).
„Numatyta, kad erdvėlaivis pakils iš Kanaveralo kyšulio 19 val. 45 min. Grinvičo (21 val. 45 min. Lietuvos) laiku”, – pranešė agentūrai „Interfax” NASA atstovybė Rusijoje.

Tačiau startą ketvirtadienį dar gali sutrukdyti nepalankūs orai.

„Kelia susirūpinimą orų prognozė, pagal kurią gali būti tik 40 proc.tikimybė, kad per paleidimą orai bus palankūs”, – sakoma pranešime, paskelbtame NASA tinklalapyje.

„Atlantis” skrydžio tikslas – nugabenti ir įrengti Tarptautinėje kosmoso stotyje pirmąjį Europos laboratorinį modulį „Columbus”, taip pat stoties įguloje esantį NASA astronautą Danielį Tani (Danielį Tanį) turi pakeisti astronautas iš Prancūzijos Leopoldas Eyhartsas (Leopoldas Eiharsas).

Be L.Eyhartso erdvėlaiviu „Atlantis” į TKS skris jo vadas Stephenas Frickas (Stivenas Frikas), lakūnas Alanas Poindexteris (Alanas Poindeksteris), skrydžio specialistai amerikiečiai Lelandas Melvinas (Lilendas Melvinas), Rexas Walheimas (Reksas Volheimas), Stanley Love’as (Stenlis Lavas) ir Hansas Schlegelis (Hansas Šlegelis) iš Vokietijos.

Susijungti su TKS erdvėlaivis turi šeštadienį 19 val. 24 min. Lietuvos laiku.

Kaip numatoma, iš viso „Atlantis” bus Žemės orbitoje maždaug 12 parų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.