Saugumiečio žūties aplinkybes tirianti darbo grupė – neveiklumo duobėje

Premjero sudaryta darbo grupė, kurios užduotis – aiškintis Baltarusijoje žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno žūties aplinkybes, neišlipa iš neveiklumo duobės, o prokurorai nesigiria laimėjimais.
Iš įvairių institucijų atstovų sudaryta grupė niekaip nesusirenka, nes nariai, kurie iš jos dar nepasitraukė, yra per daug užsiėmę, rašo „Kauno diena”.

Anot vieno jos nario Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Justino Karoso darbo grupė egzistuoja tik formaliai.

Pasak J.Karoso, nuo gyvavimo pradžios – praėjusių metų rugpjūčio – grupė sugebėjo susirinkti tik du kartus.

Dienraščio Komisijai vadovaujantis filosofas Vytautas Ališauskas negalėjo pasakyti, kada jos nariai susirinks ir pagaliau imsis darbo.

Generalinė prokuratūra, atnaujinusi V.Pociūno žūties tyrimą, jo eigos negarsina. Prieš du mėnesius teismas yra paskyręs naują medicinos ekspertizę, kad būtų išsiaiškinta, ar žuvusysis nebuvo apsvaigintas ir ar visos traumos buvo patirtos jau iškritus pro langą. Tačiau Prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroro Mindaugo Gylio teigimu, ekspertų atsakymo dar nėra gauta.

Žuvusiojo pareigūno našlei teisme atstovavęs teisininkas, dabar parlamentaras Kęstutis Čilinskas dienraščiui teigė, kad jeigu prokurorai nešneka apie bylą, nereiškia, kad jie nieko neveikia.

K.Čilinskas praėjusiųjų metų lapkritį, prieš duodamas Seimo nario priesaiką, surašė ir nusiuntė prokurorams naują informaciją, kuri, jo nuomone, turėtų įrodyti, kad V.Pociūnas buvo išstumtas, o ne iškrito pro viešbučio langą. Parlamentaras nedetalizavo, ką naujo pateikė prokurorams, nes tai paskelbdamas esą pasitarnautų žmonėms, susijusiems su V.Pociūno nužudymu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Saugumiečio žūties aplinkybes tirianti darbo grupė – neveiklumo duobėje"

  1. Grigas

    Po dešimties metų vėl tirs kokia nors,kaip Graužnienės,seimo komisija. Dėl to įstatymams tvarkyti laiko nelieka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.