Tik priimti skambučių nebeleis

„Teo LT” atsisako toliau teikti paslaugą, kai abonentas gali tik atsiliepti į skambučius, tačiau negali skambinti. Nors kai kurie klientai palieka bendrovės abonentų gretas, ji teigia, kad šios paslaugos teikimas buvo nenaudingas finansiškai.

Nuo vasario 1 dienos telekomunikacijų bendrovė „Teo LT” nebeteikia paslaugos „Laikinas atjungimas su įeinančiu ryšiu”, leidžiančios abonentui sumokėjus 10 litų per mėnesį atsiliepti į skambučius.

Vietoj panaikintos paslaugos suteikiamas „Bazinis” mokėjimo planas, leidžiantis ir skambinti, ir atsiliepti, tačiau mokėti teks daugiau.

Kaune gyvenantis LŽ skaitytojas pensininkas Albinas Muckus teigia, kad mažas pajamas gaunantiems žmonėms įeinančio ryšio paslauga buvo itin reikalinga. „Šia paslauga gyventojai naudojosi ne iš gero gyvenimo. Ne vienas jų šios bendrovės abonentais išliko tik dėl to, kad galėjo naudotis minėta įeinančio ryšio paslauga. Kaip gaunančiam nedideles pajamas, man parankus vienpusis ryšys, kuris dabar naikinamas be jokių skrupulų”, – guodėsi pensininkas.

„Teo LT” duomenimis, dėl šios bendrovei nepelningos paslaugos panaikinimo, apie kurį buvo pradėta informuoti šių metų pradžioje, esą tik „nereikšminga klientų dalis” atsisakė šios bendrovės paslaugų.

„Ši paslauga buvo savotiškas reliktas – ji nuo 2005 metų nebebuvo taikoma naujiems abonentams, paslauga galėjo naudotis tik užsisakiusieji ją anksčiau, – dėstė „Teo LT” atstovas spaudai Antanas Bubnelis. – Minėtos paslaugos vartotojams nuo vasario 1 dienos automatiškai įjungiamas mokėjimo planas „Bazinis”. Metus šie abonentai Lietuvoje galės skambinti nemokamai, mokėti reikės tik abonentinį mokestį. Vėliau jiems bus taikomi šio mokėjimo plano tarifai, arba to plano tarifai, kurį abonentai pasirinks. Didžiąją dalį klientų tenkina naujos sąlygos, o kiti gali atsisakyti „Teo LT” teikiamų paslaugų klientų aptarnavimo centruose.”

Taigi nuo šiandien tik įeinančio ryšio paslauga naudojęsi „Teo LT” abonentai arba pasitrauks iš bendrovės klientų gretų, arba už turimą ryšį mokės brangiau.

„Bazinio” mokėjimo plano abonentinis mokestis per mėnesį siekia 23 litus, o nuo kitų metų įsigaliotų šio mokėjimo plano tarifai, pagal kuriuos skambinant į tą patį miestą darbo dienomis pokalbio minutė kainuos 12 centų, naktimis ir savaitgaliais – 3 centus, tarpmiestiniai pokalbiai – atitinkamai 26 ir 9 centai. Visiems pokalbiams „Teo LT” taip pat taiko 14 centų sujungimo mokestį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.