Teismas suėmė ginklus pirkusius Airijos piliečius

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas leido suimti ginklų įsigyti ketinusius Airijos piliečius, pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis dėl paramos teroristinei grupei ir ginklų kontrabandos.

Įtariamuosius antradienį sulaikė Valstybės saugumo departamento bei Krašto apsaugos ministerijos specialiojo padalinio pareigūnai per tarptautinę antiteroristinę operaciją, kuria buvo siekiama užkirsti kelią nelegaliai ginklų bei sprogmenų apyvartai.

Operacijos metu pareigūnai Vilniuje sulaikė du Airijos piliečius, įtariamus pasikėsinimu įgyti Lietuvoje didelį kiekį šaunamųjų ginklų ir sprogmenų, taip pat įtariamus amunicijos, šaudmenų bei sprogmenų kontrabanda Europos Sąjungos šalyse bei parama teroristinei grupei -Tikrajai Airių Respublikonų armijai (Real Irish Republican Army ,RIRA).

Daugiau informacijos, kadangi vyksta ikiteisminis tyrimas, prokurorai neatskleidžia.

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad Lietuvos teisėsaugos pareigūnai Vilniuje tarptautinės operacijos metu sulaikė radikalios Airijos respublikonų organizacijos lyderio brolį, kuris, kaip teigiama, bandė įsigyti ginklų.

„Tikrosios Airijos respublikonų armijos” (Real IRA) ginklų pirklys Michaelas Campbellas (Maiklas Kembelas) buvo sulaikytas bendros Lietuvos ir Airijos policijos bei tarptautinių saugumo organizacijų pajėgų operacijos metu, pranešė portalas „Independent.ie”.

35-erių M.Campbellas buvo suimtas kartu su moterimi, kuomet jis derėjosi su tarptautinių ginklų prekeiviu apsimetusiu policijos pareigūnu.

Spėjama, kad ginklai buvo skirti atskilusiai „Real IRA” grupuotei, kuriai vadovauja M.Campbello brolis Liamas.

Ši organizacija yra įtariama susijusi su pasikėsinimu praėjusių metų lapkritį nužudyti Šiaurės Airijos policijos pareigūną.

„Real IRA” yra sukarinta organizacija siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo – Vieningos Airijos, t.y. Airijos Respublikos ir Jungtinei karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.